Connect with us

Byutvikling

Populær gastropub kommer i Storgata

Avatar

Published

on

Heim Gastropub åpner i Storgata til høsten. De har ønsket seg til Jessheim i fem år, så dette blir litt som å komme heim. 

Torsdag var etableringsansvarlig hos Heim på befaring og gjennomgang av lokalene på gateplan i Storgata. Gründer, medeier og etableringsansvarlig Asle Andersen liker det han ser i en vårkald storgate denne onsdagen tidlig i mai.

– Dette blir veldig bra.

– Vi har vært i samtaler med utleier i halvannet år, og nå føler vi at vi har truffet med beliggenhet og det som skal til for å få til et skikkelig bra sted i byen deres, sier Andersen til Jessheimpuls.

ATMOSFÆRE: Heim er kjent for god atmosfære i de fem andre byene de har etablert seg. Det blir spennende å se hvordan de former lokalet i Storgata her i byen.

Mat og drikke

Det er de tidligere lokalene til gullsmed Øiesvold (og det gamle reisebyrået som lå vegg i vegg) som er strippet og bygget opp igjen for å huse et konsept som har mat og drikke som sin hovedgeskjeft.

Og det har Heim – etablert i 2015, og som åpner sin gastropub nummer 6 i rekken når de velger å etablere seg i Jessheim by.

Heim er etablert i Oslo (St. Hanshaugen), Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Fredrikstad.

På blokka lenge

– Jessheim har vært på blokka så å si fra dag en, sier Andersen.

Hos Heim har de fokus på god mat servert på – for å sitere hjemmesiden deres – en rustikk og ekte måte i kombinasjon. med godt drikke. Heim har til enhver tid cirka 100 ulike typer håndverksøl, hvor mange er på fat.

LEKENT: Lekenhet og humor er en del av konseptet til Heim. 

– Spennende by

Jessheimpuls huket tak i Heims markedansvarlige – Carl Martin Rønningen – for om mulig å få vite litt mer om både Heim og om deres fascinasjon for Jessheim by.

– Hvilke kvaliteter ser dere i Jessheim by som gjør at dere kommer hit?

– Jessheim er en by vi har sett lenge på for å etablere oss i. Nå har vi virkelig funnet det riktige lokalet for en Heim med flott beliggenhet i Storgata. Dere er en spennende by i rask vekst, og her er det mange muligheter og et publikum som passer godt i vår målgruppe.

Atmosfære

– Hvis du skal beskrive konseptet med egne ord?

– Vi er en norsk vri på en gastropub, og vårt fokus har fra første dag ligget på ærlige og rustikke retter med høy kvalitet til en overkommelig pris.

– Pub handler mye om atmosfære og stemning. Hvordan lager man det?

– Miljø og interiør er noe vi legger er opptatt av, og folk kan forvente seg lun atmofsfære i lokaler som fremhever historien til Jessheim.

– Dessuten er en viktig del av konseptet vårt å ha et solid utvalg av drikke, med stor bredde på både produsenter og prisnivå. Her finner du kjente klassikere og garantert en rekke spennende produkter du ikke har smakt tidligere.

HJEMMEKOSELIG: Noe av formelen er å skape en hjemmekoselig atmosfære. Heim Jessheim vil få elementer av vår by sin historie som en del av utformingen. 

“Public house”

– Hva ligger egentlig i begrepet gastropub?

– Vi liker å si at gastro handler om mat. Vår suksess tuftes på det beste av råvarer – både mat og drikke – foredlet av flinke folk. Pub er opprinnelig en forkortelse for “Public House”, altså en samlingsplass for nærmiljøet med befriende atmosfære. Et sted der du føler deg hjemme, rett og slett.

– Hvordan skiller Heim seg fra andre konsepter?

– Vi mener at vi har et unikt konsept der atmosfære, humor og lekenhet er viktige ingredienser. Og hvert sted får sin unike vri med lokalt preg og krydder fra lokalhistorien til stedet. Du vil alltid finne våre klassikere på menyen, men det blir også forskjeller fra by til by.

Gastro-meny

SIGNATUREN: Heimburgeren går for å være en av signaturrettene til Heim. Menyen vil bestå av 14-16 retter innen gastropub-mat.

– Ja, fortell litt mer om menyen og hva dere ønsker å servere her?

– Menyen er variert og består normalt av 14 til 16 retter; her finner du kjente gastropub-klassikere som for eksempel burgere, fish and chips, boeuf bourguignon og “bangers and mash”.

– Men i tillegg finner du innslag fra havet, være seg torsk, laks eller blåskjell. Og vi serverer selvsagt sandwich og salater også.

– Vi har brukt mye tid på å utvikle oppskriftene til klassikerne våre og spesielt Heimburgeren av kvernet høyrygg er veldig populær. Nå tar vi også inn en ny plantebasert burger fra NATURLI. Dem ser vi fram til å servere.

Super lokalisering

– Dere kommer til særdeles god lokalisering i Storgata vår, må jeg få si. Hvordan vil dere utnytte det?

– Ja! Lokalene og lokaliseringen er vi superfornøyd med. Vi har fått et veldig godt samarbeid med utleier Tore Kværner og senterleder Jon Bakke som vi gleder oss til å utvikle videre.

– Vi ser frem til å bli enda bedre kjent med resten av byen og naboene i Storgata og tilføre noe spennende til restaurant og utelivsmarkedet i Jessheim for å supplere mangfoldet som allerede er der. Lokaliseringen i tilknytning til Storgata, torget og storsenteret gir mange spennende muligheter.

Jessheim-historie

– Hvor godt kjenner dere historien til bygget dere skal inn i?

– Lokalene har blant annet huset «Storslakteren i gata» og gullsmedforretning. Så dette er elementer vil helt klart vil spille på i historiefortellingen.

– Vi er ellers er vi godt i gang med å lese oss opp på Jessheims historie, og dere har jo noen profiler som er herfra, både kunstnere, musikere, underholdningsprofiler og idrettsutøvere.  for å nevne noe. Vi gleder oss til å hedre disse i lokalene med vår egen vri.

Husker du denne?

https://jessheimpuls.no/2019/07/18/slakteri-midt-i-byen/

– Hvordan blir framdriften fra nå til åpning?

– En egen prosjektgruppe er allerede i gang med planleggingen av Heim Jessheim, og oppussingen starter snart. Den vil ta en del tid.

– I tillegg blir det viktig å få på plass et godt team med ansatte som skal drifte den nye Heimen. Det er mye som skal på plass og åpningsdatoen er ikke banket i stein helt enda, men vi ser for oss at den første ølen kan tappes i oktober.

Trenger folk

– Hva tenker dere rundt ansatte?

– Teamet i Heimen er den aller viktigste ingrediensen for å skape de gode gjesteopplevelsene. Vi har et godt apparat rundt rekruttering, og god trening og opplæring er veldig viktig for oss. Folk må gjerne ta kontakt med oss om de kunne tenke seg å bli en del av Heim familien på Jessheim.

– Dere har quiz og andre sosiale tilstelninger i de fem andre. Det blir en del av konseptet her også?

– Vi har Norges største ukentlige pubquiz som går på mandager. Det spesielle med quizen er at byene konkurrerer mot hverandre og kan følge med på resultatene til de andre byene live underveis i kvelden. Alle byene får servert samme quiz til samme tid. Her konkurrerer man om å vinne lokalt, nasjonalt og bli beste by basert på gjennomsnitlig poeng score. Det blir spennende å se hvordan Jessheim folket hevder seg mot resten.

– Vi har også Musikkbingo, som rett og slett er en god blanding av bingo og musikk som navnet tilsier. Begge arrangementene gratis å delta på og vil kjøres på ukentlig basis.

– Helt til slutt: hvorfor er dere så interessert i øl, og hvordan velger dere ut slagene dere selger? Hvor mange slag ligger det an til her i Jessheim by?

– Det startet med konseptet Gastropub – som vi har vært inne på – der øl er en sentral del. Videre har vi en brennende interesse for godt håndverksøl som har vært med på å forme veien vi har gått.

– Det er utrolig mye bra øl som produseres i Norge og vi er stolt over å kunne vise frem et bredt tilbud av dette til gjestene, i tillegg til at vi også har et bredt utvalg i vin og brennevin.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.