Connect with us

Abonnenter

Pris til kulturhuset

Avatar

Published

on

Ullensaker kulturhus ble i går tildelt Riksteatrets pris for årets mest kreative arrangør. En annen nyhet er at Arnfinn Algarheim er konstituert som kulturhussjef ut året.

Det var under en samling i Riksteatret at prisen ble delt ut, og begrunnelsen er som følger:

“Det mangler ikke kreative sjeler i Riksteatrets arrngørkorps. Så konkurransen om å nå opp i denne kategorien er stor. I året som er gått var det særlig forestillingen “Detektimen – en kriminalmusikal” som dyrket fram de kreative sider hos arrangørene. Mange gode og kreative kandidater utfoldet seg på denne forestillingen, men juryen lot seg særlig sjarmere av en. På ett av kulturhusene lot de ansatte seg sminke og kle ut som ulike detektiver og politietterforskere kjent fra fjernsynet på 70- og 80-tallet.”

På bildet ser vi John Jørgen Støa, Tove Dahl Gulichsen, Frøydis Baukop og Arnfinn Algarheim.

Konstituert

– Det er kun utvalgte kulturhus som får besøk av Riksteatret, og vi er det eneste huset i Akershus som de velger å besøke, sier Arnfinn Algarheim, konstituert kulturhussjef i Ullensaker når John Jørgen Støa blir pensjonist i sommer.

Leste du denne?

Kulturhøvding teller ned

– Din rolle framover?

– Akkurat nå bruker jeg tiden på å dra til meg kunnskap fra John Jørgen Støa før han gir seg, og så blir det jobbe med booking og annet for høsten og våren, sier Algarheim, som er konstituert ut 2024.

Yngre publikum

Andre fokusområder er å se hvordan kulturhuset – som institusjoner andre steder i landet – kan trekke til seg et yngre publikum.

– Det er ingen hemmelighet at mange publikummere er voksne og godt voksne i dag, og det er ingen automatikk at yngre mennesker blir kulturinteressert publikum når de runder 50 år. Dette er noe vi må ta på alvor og jobbe med, og Riksteatret – hvor vi er på seminar akkurat i dag – har bevissthet rundt akkurat dette.

– Det er interessant og lærerikt, sier Algarheim.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.