Connect with us

Folk

Puslespillet markedsgata ferdig lagt

Avatar

Published

on

De færreste tenker på logistikken som skal til for at 80 utstillere og folk på jakt etter tilbud skal få en god opplevelse i Storgata denne helgen.

Markedskonsulent Aileen Olsen Røseth er lett febrilsk i pusten når hun skal gjøre opp status for markedsgata 24 timer før publikum trekker til sentrum for å gjøre et kupp, treffe andre mennesker, smake på mat fra boder eller rett og slett kjenne på stemningen av et sydende og pulserende marked.

– Det er det vi forsøker å få i stand, sier Olsen Røseth og Line Gustavsen.

80 utstillere

– Vi gikk i gang med planleggingen i april, og det er litt av en jobb å koordinere opp mot 80 utstillere med forskjellig behov til telt, plassering, behov for strøm og andre ønsker. Men vi er i mål, og vi føler selv at markedsgata er viktig for å sette den rette stemningen i sentrum, sier Gustavsen.

– Trykket er stort fra utstillere som vil ha plass?

– Ja, det er det ingen tvil om. Og så må vi se på den totale miksen av utstillere og at det er kvalitet på det som tilbys i markedsgata.

Tradisjon

Tradisjonen med boder springer helt tilbake til Jessheimdagenes tidlige dager, altså den gangen Jessheimdagene ble arrangert på den tomten der kulturhuset og parkeringshuset Ormen Lange er.

Det er mange som husker lukten av kyllingvinger og pommes frites mens lyden av radiobiler, ungeskrik fra tivoliet og Barry Mathesons rungede røst fra scenen på 70-tallet.

BODER: Markedsgata 2019 tar opp i seg tradisjonen med boder og tilbud og brød og sirkus fra Jessheimdagenes spede barndom på 70-tallet. 

– Hva sier mavefølelsen 24 timer før Storgata fylles opp med boder og tilbud?

– Vi håper på oppholdsvær i helgen, og vi håper folk kommer til sentrum og bidrar til god stemning.

– Min erfaring er at det plutselig er fullt av folk i sentrum når markedsgata åpner 11.00, sier Line Gustavsen.

Markedsgata er åpen fra 11.00 til 18.00.

LES: PROGRAMMET FOR JESSHEIMDAGENE LØRDAG

Ronny Aagren i kveld

RONNY B GOODE: Ronny Aagren vender tilbake til Jessheim med bandet sitt.

PS! En av Jessheims bluessønner – Ronny Aagren – har virkelig trimmet den musikalske motoren sin de siste årene. Ronny har er konsertrunde i USA som ballast når han fredag kveld returnerer til Kulturbanken med sin relativt skitne bluesuttrykk det lukter både sump, bakgater og kreolske dufter av. Aagren går på scenen 21.30, og det er en håndfull billetter eller så igjen til denne konserten.

Billett Ronny Aagren HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.