Connect with us

Konsert

Spennende kulturhelg i vente

Avatar

Published

on

Kulturhelgen starter med Henning Kvitnes i kulturhuset i kveld. Så går det slag i slag helt til søndag kveld. Rocktober fortsetter med full styrke lørdag kveld.

Henning Kvitnes og danske Poul Krebs inntar storstua Kong Rakne, og det er fortsatt billetter igjen til den konserten. Kvitnes og Krebs avslutter med denne konserten – og en i Oslo lørdag – en omfattende turnè.

Billett HER

LES: Jessheim og Halden er ikke så ulike

Brenna og Utsi

Stasjonen kaffebar inviterer til et slags foredrag med tidligere politimann Johnny Brenna. Han samtaler med Svein-Erik Utsi, som for mange er kjent som fyren som ble skutt i skinka under et mislykket ran av Dnb på Jessheim for mange år siden. Dørene åpner 18.00, og fra 19.30 blir det litt musikk – før Utsi og Brenna overtar stafettpinnen. Det vil bli mulig å stille spørsmål.

Det er gratis inngang og først til mølla for sitteplass.

Rocktober

Konsertserien Rocktober dundrer og går videre i Kulturbanken. To heftige konserter er gjennomført – Honningbarna og Oslo Ess leverte så det fortsatt gjaller i veggene. Denne helgen står to konserter på plakaten: The Windmill fredag kveld og Orango lørdag kveld.

The Windmill er en rutinert gjeng som opererer i landskapet progressiv rock – eller prog om du vil. Bandet har fått stor oppmerksomhet både her hjemme og i utlandet. Albumet “Tribus” kom i 2018, og den stilrene gjengen har fått en slags revival med det albumet. I Kulturbanken blir det mest fra dette albumet fredag kveld, og håpet er at musikksultne folk tar turen. Dørene åpnes 20.30.

Billett HER

Orango

Orango er en trio som lager sin egen blandingsmusikk bestående av møkkete bluesrock, vestkystharmonier og groovy riff. Musikken deres passer ifølge Orango selv best på svette klubbscener, og i så måte må Kulturbanken og Orango kunne sies å være en god match.

Bandet er egentlig ikke på veien i høst, men trioen gjør et unntak for Jessheim for å sjekke at formen er intakt før de igjen tar landeveien fatt. Orango har turnert mye utenlands de siste årene, og det meldes om et spillesugent band som er på vei til Jessheim.

Billett HER

TV-aksjonen

Søndag er dagen for heltemodig innsats i form av å støtte opp om gode formål. TV-aksjonen har innsamling, og det meldes fra Ullensaker kommune at det fortsatt er behov for bøssebærere på søndag.

– Vi mangler fortsatt 100 bøssebærere i Ullensaker. For å prøve å dekke våre 15 000 husstander på to timer trenger vi egentlig nærmere 400 bøssebærere. I fjor hadde vi 340 bøsser i omløp. Og akkurat nå har vi bare 250 bøssebærere registrert. Vi håper mange melder seg på blimed.no nå de siste dagene før aksjonen, sier Iselinn Næss.

Heroes 2

Støttekonserten Heroes 2 går til det lokale formålet “Inn på tunet”, og pengene går uavkortet til å gi økonomisk forutsigbarhet til prosjektet til Ivar Lund på Ås gård i Ullensaker. “Inn på tunet” er et tilbud til dem som trenger et pusterom fra rus og psykiatri i hverdagen, og gjennom Ivar Lunds prosjekt har brukerne fire timer i uka der de jobber for fellesskapet.

På scenen søndag kveld står Sol Heilo, El Cuero, Bettan, Josefin Winther, So Are We, Ingrid Berg Mehus, Lo-Fi Voodoo, Stina Stenerud, The Husbands og elever fra Jessheim videregående skole. Billettsalget har skutt fart, men det er fortsatt billetter igjen.

Billett HER

PS! Og så minner vi om at Romeriksutstilligen er åpen, og vi anbefaler å stikke huet innom galleriet i sentrum.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.