Kontakt oss

Folk

Trondsen ber syklister og bilister ta hensyn til hverandre

Avatar

Publisert

Hans Petter Trondsen står med ett bein i tungtransport og ett bein i sykkelramma. Han ber både syklister og trafikanter ta hensyn til hverandre. Og han inviterer barnefamilier til Barnas sykkeldag i helgen.

Det er den tiden av året nå: bjørker får grønne skudd og det bannes og utloves skuddpremie på syklistene som ferdes langs veien. Det er plass til oss alle sammen, sier Hans Petter Trondsen, som er transportmann, sykkelentusiast og fremoverlent byborger på Jessheim. Han maner til samarbeid på alle fronter.

– Det er ikke sånn at syklister går inn for å ta hele veien, men når 12-14 syklister trener i gruppe så regnes de som kjørende, forklarer Trondsen, som sier at bevisstheten rundt det å være smidig med tanke på å slippe fram bilister som vil forbi.

– De bakerste i gruppa følger med bakover og roper når det kommer biler, Da gjør gruppa seg smal og legger seg to og to – noe som faktisk er lov, sier Trondsen til Jessheimpuls noen dager før Jessheim gjøres om til et sykkelmekka uten sidestykke.

Barnas sykkeldag

 

Nasjonalt arrangement

Søndag blir Tour Of Norway for Kids” på Gystadmarka skole. Dette er et nasjonalt arrangement, og søndag er det Jessheim som er stoppestedet.

– Alle barn mellom 0 og 13 år er velkomne til å ta med hjelm og noe med hjul, sykkel, sparkesykkel, balansesykkel, gåstol etc, og møte oss på Gystadmarka Skole. Det er helt gratis å delta, og alle vinner, sier Trondsen.
– Hva må folk gjøre, helt praktisk?
– påmelding og oppmøte fra 11.00, og det er start 12.00, sier sykkelgeneral Trondsen.
Vi kommer til å trekke fire flotte premier, deriblant en sykkel på et tilfeldig på startnummer, forklarer Trondsen, som sier det eneste kriteriet for å kunne vinne er at man er til stede under premieseremonien.
Kjøreplanen er som følger:
  • Trehjulssykkel og støttehjul
  • 5 og 6 år
  • 7 og 8 år
  • 9 og 10 år
  • 11 til 13 år

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.