Connect with us

Abonnenter

117 innspill til kommende byplan

Avatar

Published

on

Plansjef Åge Vebostad og hans stab har jobbet seg gjennom 117 innsendte store og små innspill til utkastet til byplan som har vært ute på høring. Nå er det klart for en ny runde før et nytt utkast legges fram for offentligheten.

Plansjefen redegjorde for prosessen videre fram mot vedtatt byplan i formannskapet tirsdag morgen, og ligger an til nye arbeidsmøter og såkalte “workshops” med det politiske miljøet for å komme fram til et utkast til byplan som forhåpentlig blir vedtatt på den andre siden av sommeren.

Etter sommeren

– Vi rekker nok ikke å behandle byplanen før sommeren, men etter sommeren bør være realistisk, sa ordfører Ståle Lien Hansen etter orienteringen fra plansjefen.

Det betyr i praksis at en intensjon om å kunne sende et nytt forslag til byplan ut på høring etter sommeren er det det navigeres etter.

Arbeidsgrupper

– Politikken vil være med på arbeidet, så det blir lagt opp til arbeidsgrupper og verksteder med dem i løpet av april og mai, sier plansjef Vebostad.

Om innspillene som er kommet til det utkastet til byplan som har vært ute til høring – 117 innspill i tallet – så var det alt fra mindre innspill til veldig detaljerte innspill, sa plansjefen.

Innspillene som er kommet inn er sendt inn fra følgende:

– Nå er vi godt i gang med å svare ut alle de innspillene vi har fått, sier Vebostad til Jessheimpuls.

Innsigelser

Det er også kommet inn såkalte innsigelser i høringsperioden, og det handler for Ullensaker kommune om hvordan man skal forholde seg til disse.

– Noe dreier seg om jordvern, og utnyttelse er også et sentralt tema, opplyste Vebostad formannskapet om.

– Vi innser at det faglig sett er behov for å gå noen runder til, sa Vebostad, som også sa at det kan være greit å bestemme seg for ett navn når man omtaler trekantområdet midt i Jessheim sentrum.

Ett navn

– Det har vært omtalt som Gamlebyen, Bevaringstriangelet og Kulturkvartalet. Det kan være greit å komme fram til ett navn og så forholde seg til det, sa Vebostad.

Det ble en politisk spørsmålsrunde i etterkant av orienteringen fra plansjefen, og på spørsmål fra Fremskrittspartiets Tom Staahle om byplanleggerne kommer til ta signaler fra innspillene som er kommet inn.

– Vi står sterkt når det kommer til lovtolkninger, og vi kommer til å vurdere mange av de konstruktive innspillene faglig konstruktivt. Om vi kommer til å moderere oss i visse sammenhenger? Ja det kan skje at vi kommer til å gjøre det, sa Vebostad.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.