Connect with us

Kultur

2020 blir en frisk begynnelse for Angelina

Avatar

Published

on

For Angelina Li blir helgens utstilling på Jessheim en ny begynnelse fordi hun er kreftfri og ser lyst på tilværelsen.

Kinesiske Angelina har bodd på Jessheim siden 2008, og den aktive damen markerer beskjeden med at hun er kreftfri med pop-up-utstilling i galleriet i Jessheim sentrum fredag denne uka.

Vi kan på mange måter si at denne utstillingen – eller planleggingen av egen utstilling – begynte da Angelina Li fikk kreft i 2009, og de 90 maleriene og trykkene hun stiller ut består av både lyse og mørke øyeblikk, selv om de ferskeste bildene har mer lys i seg enn de tidligere maleriene.

Tidlig i Kina

– Malingen har fulgt deg gjennom hele livet, blir det sagt?

– Jeg har malt hele livet, helt siden jeg var førsteklassing og var med i konkurranser hjemme i Kina. Jeg hadde et lite opphold da jeg var rundt 20 år, meg jeg maler hele tiden, smiler kunstneren.

– Sønnen min kaller med malenarkoman fordi jeg hele tiden jobber med motiver og bilder.

Sjelelige motiver

- Varierte uttrykk i denne utstillingen?

– Jeg maler både abstrakt og figurativt, og jeg henter mye inspirasjon fra naturen. Vi mennesker er en del av naturen, og jeg har malt meg fra det mørke til det lyse de siste årene. Og jeg er opptatt av det sjelelige og det åndelige. Og så er det mer glede i de nyere bildene mine. Jeg feirer med denne utstillingen at jeg er kreftfri og at 2020 blir en ny begynnelse for meg.

En reise

– Du snakker om å reise i kunsten din?

– Å skape kunst er en reise full av gleder, der jeg kan finne balanse, harmoni og helbredelse. Og reisen min videre blir mer kunstundeyrvisning for å hjelpe andre til å helbrede seg selv, sier Anglina. Hun er sammen med Hanne-May Sevendal med og arrangerer malerkurset Fargeklatten, et kurs som virkelig har fått bein å gå på blant kurdeltakerne.

Her har vi med folk som første kursdag nesten ikke våget å sette penselen på lerretet, men som i dag maler de mest fargerike motiver, sier kunstforeningens Sevendal til Jessheipuls.

2019 godt år

– Hvordan var kunståret 2019 for kunstforeningens del?

– Vi har hatt veldig godt besøk på de 10 utstillingene og juletorget vårt, uten at vi har rukket å fintelle i besøksboken. Men jeg kan med sikkerhet si at det har vært mange innom.

Håper å selge

– Og hva er ambisjonene for fredagens åpning, Angelina?

– Jeg håper det kommer mange mennesker, og så er jeg spent på om noen av bildene blir solgt.

Jessheimpuls fikk en sniktitt på utstillingen til Angelina Li, og det er en fargerik og variert samling bilder som blir å finne på veggene i galleriet gjennom helgen.

Kultursjef Jon Henrik Solhei – en fargeklatt det også – står for åpningen av utstillingen. Åpningen er 18.00 fredag førstkommende.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.