Kontakt oss

Folk

50-årsjubilant synger ut

Avatar

Publisert

Kulturinstitusjonen Ullensaker korforening blomstrer fortsatt etter 50 år i sangens tjeneste. Akkurat det kan du selv overvære i Kong Rakne kommende søndag.

Jessheimpuls tok temperaturen på blandakoret bestående av 45 medlemmer noen dager før de inntar Kong Rakne for å feire seg selv og sanggleden.

I form

Dirigent, inspirator og motivator Ellinor rapporterer om et kor som er i form og i slag til søndagens konsert, noe videoen fra oppvarmingen under øvelsen vel bærer prov om?

– Målet for konserten på søndag, Ellinor?

– Å formidle energi og gleder til dem som tar turen. Og så har vi som målsetting å lage noe bra sammen, er svaret.

Hør trillene fra Ullensaker korforenings oppvarming:

En bastion

Ullensaker korforening må sies å være en kulturell bastion i vår kommune. Koret ble dannet i 1972, som en stiftelse under Ullensaker Musikkskole, og med sanglærer Ottar Brekke som initiativtaker. Han ble også korets første leder og dirigent.

Ellers har Tore Haakensen vært en fargerik og kunnskapsrik dirigent for koret i hele 27 år, før han i 2009 overlot roret til andre.

Opptredenene har vært mange opp gjennom årene, og mange ullsokninger har sett koret opptre rundt om i kommunen. I bygdeboka finner vi et bilde fra en førjulskonsert i Ullensaker kirke i 1977.

1977: Førjulskonsert i Ullensaker kirke. Smilet sitter løst hos sangerne, da som nå. Foto: Ullensaker bygdebok

Gode venner

Om livet i Ullensaker korforening blir Jessheimpuls fortalt følgende:

– Medlemmene i koret utgjør et sosialt nettverk som er unikt. Vi er gode venner som støtter hverandre og gir hverandre rom for utvikling, både som sangere og som mennesker.

– Vi verdsetter muligheten til å kunne utfordre oss selv i et sosialt fellesskap.

Og repertoratet under jubileumskonserten beskrives slik:

Koret fremfører alt fra tradisjonell korsang til pop/rock og sanger fra flere musikaler. Altså noe for enhver smak.

Billett finner du ved å TRYKKE HER

Sigurd og røkla

På Sundbytunet dukker den pussige konstellasjonen som utgjør Sigurd og røkla opp lørdag kveld. Jessheimpuls overvar musikken deres under Musikkfest i Jessheim sentrum for noen år siden, og det var en fornøyelig affære.

Gutta byr på røffe hiphopbeats, reggaetoner og norske tekster om blant annet langefingern og skjegg. De trenger ikke trommer for å lage musikk, og har derfor beatboxer Sigurd Wibe med på laget. Lokale Mikkel Nordbrenden pumper orgelet tomt og broren Emil Nordbrenden styrer skuta med sin røde Fender og dødelige gitarsoloer. Tord Andreassen fra Sand City tar seg av skrikinga i mikrofonen.

Lørdag kveld på Sundbytunet, altså.

TV-gudstjeneste

Søndag kan nasjonen for aller første gang oppleve direktesendt gudstjeneste fra Jessheim by.

Jessheim og Hovin menighet er nemlig en av et knippe menigheter som har direktesendte gudstjenester på NRK. Foreløpig er det bare radiogudstjenester som har blitt sendt fra Jessheim kirke, men søndag 9. oktober blir det direktesendt TV- og radiogudstjeneste.

TV- og radiogudstjenestene blir på en måte Norges største kirkerom, med flere hundre tusen seere og lyttere. I gudstjenesten i Jessheim kirke søndag førstkommende deltar tre barnekor: Jessheim kirkes barnekor, Knøttekoret og Mogreina barnegospel.

I tillegg deltar Erland Helbø på gitar. Prest er Per-Kristian Bandlien og organist/solist er Ingelin Dahl Helbø.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.