Kontakt oss

Abonnenter

Klart for nytt prisdryss

Avatar

Publisert

Den kanskje gjeveste prisen som blir tildelt av Ullensaker kommune skal deles ut igjen. Og tradisjonen tro er det folket som skal foreslå kandidater.

Det er selvfølgelig snakk om kulturprisen og kulturvenprisen og stipendene til unge og lovende utøvere, og dette er utmerkelser som henger særdeles høyt i vår kommune og by.

Jessheimpuls har hatt gleden av å skrive relativt utfyllende om de siste års vinnere, og det er i vår redaksjon alltid knyttet stor spenning til hvem som blir prisvinnere.

I fjor fikk disse prisen:

Heder til dyktige kulturfolk

Tidligere vinnere

Klikk deg gjerne inn og se komplette lister over tidligere vinnere. Vi garanterer at du finner navn du kjenner til!

Du ser en liste over samtlige vinnere av kulturprisen i Ullensaker ved å TRYKKE HER

Samtlige vinnere av kulturvernprisen finner du ved å TRYKKE HER

Og tidligere stipendvinnere finner du ved å TRYKKE HER

Husker du denne?

Kulturbautaer hedret med pris

Folkets hjelp

Det fine med disse prisene – som kulturkonsulent Kathrine Øynebråten også framhever – er at dette på sett og vis er folkets pris fordi det er innbyggerne sjøl som sender inn forslag til kandidater.

– Det er mange forslag til kandidater hvert år, og vi oppfordrer sterkt til å sende inn navn du mener fortjener å bli hedret på denne måten, sier Øynebråten.

Begrunnende forslag sendes innen 1. desember 2022.

Har du et forslag til kandidat, så send inn en begrunnelse til Ullensaker kommune, enten på e-post til  postmottak@ullensaker.kommune.n0 eller i brevs form til Ullensaker kommune, enhet Kultur, Pb. 470, 2051 Jessheim.

Retningslinjer

Her er retningslinjene for de forskjellige prisene:

  • Kulturprisen kan tildeles en person eller organisasjon som takk og honnør for en betydelig innsats for kulturlivet i Ullensaker. Den/de som tildeles prisen skal fortrinnsvis ha tilhørighet til Ullensaker. Men det er hensynet til innsatsen for kulturlivet i Ullensaker som er det essensielle ved tildeling av prisen. Kulturprisen tildeles samme person/organisasjon bare en gang. Prisen kan tildeles post mortem.
  • Kulturvernprisen kan tildeles privatpersoner, frivillige organisasjoner, bedrifter, skoler og offentlige instanser som på frivillig eller støttet grunnlag har nedlagt en innsats i forhold til kulturvern. Dette kan eksempelvis være pietetsfull restaurering av verneverdige bygninger, stilmessig videreføring av tilbygg, vern om kulturlandskapet, opparbeidelse av historiske sti- og vegfar, vern om tekniske kulturminner, allmennyttig informasjonsmateriell om kulturvern med mer. Den/de som tildeles prisen skal fortrinnsvis ha tilhørighet til Ullensaker.
  • Stipender til unge lovende utøvere – fire i tallet – deles ut innenfor et bredt kulturfelt. Formålet med stipendene er å stimulere lovende utøvere innenfor kulturområdet til ytterligere utvikling og interesse.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.