Kontakt oss

Folk

Aktiv kulturhelg i vente

Avatar

Publisert

Festival som hyller gjenbruk samt skeiv aften og slagerparade i Kulturbanken – og kunstutstilling i byens galleri. Det er mye å meske seg med i byen denne helgen.

Gjenbruksfestivalen i regi av Ullensaker bibliotek  beveger seg inn i siste fase, med program fredag ettermiddag og – ikke minst – lørdagens knallavslutning.

Hva står på menyen under festivalavslutningen, spør du?

Hva er det som ikke står på menyen, er vi nesten fristet til å kontre med, for fra 11.00 og utover dagen pågår følgende:

  • Klesbyttemarked
  • Lappeverksted med Relove
  • Fuglekassebygging
  • Baklukesalg
  • Søppelkonkurranse
  • Brilleinnsamling
  • Markedsdag
  • Konserter

Sjekk ut mer utfyllende informasjon ved å TRYKKE HER

Gallerifest

I Galleri Jessheim er det siste dag av pop-up-utstillingen til billedkunstnerne Randi Schwartz og Aud Bøhn. Randi Schwartz er en spennende kunstner som bor i økolandsbyen i Hurdal mens Aud Bøhn bor på Jessheim og er medlem av maleklubben i kunstforeningen.

Åpningstid lørdag og søndag er fra 1200 til 16.00.

Randi Schwartz  maler med akryl på lerret i et figurativt uttrykk. Hun søker en koloristisk følsomhet i fargene, og et poetisk uttrykk.

Aud Bøhn fra Jessheim sier at kreativiteten har alltid ligget hennes hjerte nær. Som godt voksen ble det billedkunsten som ble hennes vei. Hun har utdanning fra Nydalen kunstskole og kurs og veiledning med billedkunstner Markus Brendmo.

Skeivt og musikalsk

I Kulturbanken inviteres det til såkalt “fundraiser” for Pride lokalt fra 18.00 lørdag. Håpet er å få inn mer penger slik at det skeive miljøet kan arrangere Pride og Skeiv Aften slik de ønsker, og flere ganger i løpet av året.

Jenny Jensen og lokale artister Kristian Gamborg og Leona Griffin er blant dem som står på scenen. Og Geir Ove Bredesen er kveldens konferansier.

100 kroner i døra, og det loves god stemning i Kulturbanken, som viser finalen i Eurovision fra Malmø fra 21. 00 lørdag kveld. Nrk har gitt tillatelse til å vise sendingen på storskjerm.

Det er med andre ord nok av kulturelt snadder å forsyne seg med denne helgen også.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.