Connect with us

Folk

Årets hovedtaler stiller frivillig

Avatar

Published

on

Hans-Petter Trondsen er årets hovedtaler på Rådhusplassen 17. mai. Engasjement og budskapet “hvis alle gjør litt” blir garantert med i talen hans.

Programmet for årets 17. maifeiring er offentliggjort, og det knytter seg alltid en viss spenning til hvem som skal holde årets hovedtale på Rådhusplassen denne festdagen i mai.

Se programmet ved å TRYKKE HER

I 2024 er det navnet Hans-Petter Trondsen, byoriginal med mye på hjertet og enda flere jern i ilden. Ikke minst har han de siste årene vært opptatt av å flagge slagordet “Hvis alle gjør litt”.

Fargeklatt

Årets hovedtaler har som nevnt til alle tider hatt mange jern i ilden, og gründer-muskelen har banket og flekset siden den skjeggete fargeklatten var ung mann i Jessheims gater.

Les mer om Trondsens bravader her:

Lokalt selvberget og fremoverlent

I dag er det Raknehaugspillet, Ullensaker Røde Kors og en håndfull andre formelle og uformelle verv som fyller dagene til Trondsen.

Frivillighet

– Hva skal du snakke om i talen?

– Det er 210 år siden 1814, så der har vi utgangspunktet, sier Trondesen, etterfulgt av en latter.

– Jeg har så smått begynt å jobbe med talen, men det er ingen hemmelighet at frivillighet og at det å bidra ligger mitt hjerte nært, sier han.

RAKNEHAUGSPILLET: Hans-Petter Trondsen har vært involvert i Raknehaugspillet siden det så dagens lys på 1990-tallet. I dag er han en del av styret, og han har også en rolle i selve spillet, som i 2024 satser mer enn noen gang.

– Positiv energi

– Hvordan var det å bli spurt?

– Det var veldig ålreit å bli spurt. Da har jeg enten blitt lagt merke til, eller så har de manko på folk.

– Hva er det med frivillighet som fenger deg?

– Bortsett fra det at samfunnet ikke går rundt uten frivilligheten, så gir frivillighet positiv energi. Det finnes ikke negative folk i frivilligheten. De sure menneskene er et annet sted enn der det jobbes frivillig.

En bølge

– Dessuten må vi forstå at alle må bidra på den måten de kan. Det er mange der ute som har ressurser som de ønsker å bidra med, og kanskje det offentlige skulle jobbe enda mer med å finne ut hvordan de kan få involvert dem som gjerne vil bidra når de for eksempel blir pensjonister. For oss blir det mange av etter hvert!

Engasjement er også noe man må dyrke og jobbe aktivt med, mener Trondsen. Og han bruker borgertoget 2024 som et eksempel på det.

– Det er i pr. i dag påmeldt sju lag og foreninger til borgertoget, og kurven har vært på nedadgående over flere år, sier Trondsen.

– Hvorfor?

– Jeg tror jo at det er mangel på engasjement.

– Men tilbake til talen din?

– Ja, det er jo en høytidelig stund, og denne dagen er forbundet med glede og forventning. De aller fleste gleder seg til 17. mai, og det handler om å understreke at dette er en viktig da, avslutter Trondsen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.