Connect with us

Folk

Årets store vinterdag i emning

Avatar

Published

on

Det er ingen liten kulturhelg i vente her i nærmiljøet vårt. Hyllest til Rolling Stones innendørs og årets store vinterdag på Nordbytjernet er to sysler som burde friste store og små byborgere. Og ikke glem festkonsertene til skolekorpsene på søndag. 

– Vi rigger oss for en folksom og aktiv utedag ved Nordbytjernet, og mobiliserer alltid ekstra til Kom deg ut-dagen i februar fordi det på mange måter er startsignalet for et nytt turår ved at vi «slipper» årets turprogram, melder turlagsleder Daniel Nordmeland.

I fjor hadde Ullensaker Turlag som et av 14 turlag i DNT Oslo omegn nesten 7.000 deltagere på 80 ulike aktiviteter og la totalt ned i underkant av 2.000 frivilligtimer. Helt elleville tall, for å si det mildt.

Aktivt 2024

– 2024 like friskt og aktivt for turlaget?

– Ja, vi planlegger anslagsvis 75 ulike turer og aktiviteter i regi av Barnas Turlag, Aktiv i 100 eller turgruppa i Ullensaker Turlag.

– Det er nesten sånn at vi må holde litt igjen i forhold til antall turer, så vi ikke brenner for mye krutt blant våre veldig engasjerte og turglade frivillige, sier Nordmeland.

Kom til fots

Søndag er det igjen arrangement ved Nordbytjernet, og erfaringsmessig er den aller viktigste henstillingen at folk kommer til fots hvis de tar turen.  Enkelte år har man snuset på opp mot 2.000 besøkende ved tjernet på Jessheim, og da sier det seg selv at trafikale utfordringer garantert blir en mindre del av moroa…

– «Turen starter med T» er en kampanje som DNT kjører. Vi «stimerker» for denne dagen gatene med T-merkete løyper fra de nærliggende parkeringsplassene til Nordbytjernet, og ber om at flest mulig bruker beina til «tjernet», sier Nordmeland.

Dette skjer ved Nordbytjernet søndag fra 11.00 14.00:

  • DNT-stand med lansering av årets «turprogram» og turledere til stede som kan fortelle om turene som kommer i 2024
  • Ministolpejakt med innlagt natursti i regi av Barnas Turlag Ullensaker med premie til alle barn som deltar
  • Lek og moro i snøen (om den ikke forsvinner). Ta gjerne med deg akebrett selv!
  • Gratis pølse sponset av Gilde (1 til hver)
  • Ullensaker Røde Kors hjelpekorps har egen stand. Få tips til førstehjelp for folk på tur!
  • Nystekte vafler, varm kaffe, kakao med krem og andre godsaker kan kjøpes hos «kiosken ved Nordbytjernet» i egen salgsbod.

Korpsfest i storstua

Den årlige festkonsertene til skolekorpsene i Ullensaker pleier å være en opplevelse som gir det frammøtte både bakoversveis og godfot, og korpsene viser fram hele spekteret av det universet de befinner seg i.

På konsertene får vi høre tre store korps fra nybegynnere til viderekommende nivå, og alle korpsene er satt sammen av musikanter fra Kløfta, Jessheim/Hovin/Mogreina og Ullensaker skolekorps.

Det er altså snakk om nesten 200 musikanter i alderen 7-19 år, og i år blir det to konserter:

  • På konserten kl 14.00 får publikum høre flott musikk fra aspirantene og juniorene, samt et par innslag fra hovedkorpset
  • På konserten kl 16 vil det bli servert flott musikk fra juniorene og hovedkorpset

Billetter finner du ved å TRYKKE HER

Hyllest til Stones

The Rolling Stones feirer sitt 60-årsjubileum i 2024, og lørdag kveld blir det en aldri så liten markering og hyllest av akkurat det. Da møtes unge folk som liker The Rolling Stones et knippe aldrende musikere på scenen i Kulturbanken for å rulle inn i lørdagskvelden med ikoniske sanger fra traverne i det legendariske bandet.

Dette prosjektet så dagens lys da Ketil Lilleaas og noen av elevene hadde et prosjekt på folkehøgskolen, og nå tar de altså turen inn til Jessheim sentrum for å servere et knippe sanger fra Stones-katalogen.

– Det er gratis inngang og konsertstart er 21.00, sier Ketil Lilleaas da Jessheimpuls svingte innom den siste øvingen torsdag kveld.

I husbandet finner vi ingen ringere enn Jessheims beste Stones-gitarist Knut Erik “Knukken” Paulsen.

– Dette ramler på plass når vi går på scenen, smiler Paulsen torsdag ettermiddag.

Den som møter opp får se om det slår til. Det svingte bra i øvingslokalet.

Biblioteket inviterer

Vi minner avslutningsvis om at det alltid lønner seg å legge lørdagsturen innom biblioteket, for hver lørdag arrangeres det fra 12.00 familielørdag er.

Det er også tilfelle denne lørdagen, og stemningen på biblioteket er uten unntak god og trivelig.

Og kanskje inspirerer det til å lese og lære noe også?

God fornøyelse!

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.