Kontakt oss

Folk

Demenskoret er i gang

Avatar

Publisert

Ullensaker Demensforening er offensive av legning, og nå er demenskoret oppe og går også. Øving er på onsdager, og det er plass til flere i koret.

Første korøving var onsdag i forrige uke, og musikkterapeut Katrine Aune Fjell og pianist Minnie Einersen (hovedbildet) loset har loset koret – så langt bestående av mellom 12 og 15 personer de første to øvingene – gjennom øvelser med kyndig ledelse og godt humør.

– Det har vært rørende å være vitne til oppstarten, sier demensforeningens Kjersti M. Godin til Jessheimpuls, og hun er tydelig på at demenskoret (som er et kulturfyrtårn i Ullensaker kommune) ser ut til å få solid bein å stå på framover.

Stedet er Kløfta bo- og aktivitetssenter fra 12.00 på onsdager.

– Hvordan melder man seg på?

– Enkelt og greit ved å sende en e-post til demensforeningen. Adressen er post@ullensakerdemensforening.no

– Ellers noe å melde fra demensforeningens kant?

– Ikke annet enn at det jobbes knallhardt med å bedre kårene for demente i vår kommune så å si hver eneste dag, sier Godin.

– Ikke minst henger vi på politikken både før og etter valget. Vi vet hva de har skrevet – eller ikke skrevet – om demens i partiprogrammene sine, for å si det sånn.

523 ullsokninger

140 norske kommuner samarbeider med interesseorganisasjoner for å skape et mer demensvennlig lokalsamfunn. Nå forplikter også Ullensaker Kommune seg til å bidra.

523 personer i Ullensaker har i dag diagnosen demens. Mørketallene er trolig temmelig store, og det er et faktum at stadig yngre får demens.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.