Connect with us

Konsert

OnklP bekreftet til YezzFest i juni

Avatar

Published

on

Vår egen Diaz får følge av et annet toppnavn innen norsk rap i Romsaasparken i slutten av juni. OnklP har meldt seg til tjeneste. Billetter er i salg.

Pål Tøien – bedre kjent som OnklP – har i 15 år levert låter hele Norge fester, gråter og ler til. OnklP vokste opp i den gamle OL-byen Lillehammer og fikk i ung alder en stor interesse for rap. Da han gikk på ungdomsskolen gjorde han skriften sin uforståelig slik at at lærerne hans ikke så at han skrev musikktekst i skoletimene – dermed fikk han utfolde seg og bli til den prisvinnende tekstforfatteren han er i dag.

OnklP tar garantert med seg landeplagen “Styggen på ryggen” når han kommer til Jessheim 29. juni. Og hvem vet, kanskje dukker tidligere makker Jaa9 opp på scenen også?

https://youtu.be/0WPx6Z9GvpU

Romerike Musikkteaterskole har allerede bebudet at “Emil i Lønneberget” settes opp i Romsaasparken i slutten av juni, og nå hektes det altså på en liten musikkfestival for å bidra til full pakke i parken, som foreløpig er en skjult grønn oase for mange på Jessheim. Men det skal blant andre Diaz bidra til å gjøre noe med.

– Må støtte opp

Diaz gjør en av sine to konserter i 2019 hjemme på Jessheim. Det setter Jessheim pris på.

– Hjem igjen?

– Det er alltid gøy når noen setter i gang noe nytt og våger å gå i en litt annen retning. Det må man jo bare støtte. Jessheim vokser og da må kulturtilbudene også gjøre det. Jeg har trua, sier Diaz til Jessheimpuls.

Andres Diaz – mannen bak klassikeren “Jessheim” fra 2003 – pensjonerte rapperen Diaz for en del år siden. Noen sporadiske opptredener har det vært, men da han holdt klubbkonsert på Jessheim i 2016, så var responsen så bra at han takket ja til å komme tilbake i stort format til Jessheimdagene i 2017.

To konserter i år

KUN TO: Fordi albumet “Norske Byggeklosser” sitt 20-årsjubileum skal markeres til høsten, med Tommy Tee og Diaz og andre, så takket Diaz ja til en opptreden til i år. Begge foto av Diaz: OLAV STUBBERUD

– Du takker så å si aldri ja til å opptre etter at du tok steget tilbake. Hvorfor ja nå?

– Jeg bestemte meg for å si ja til to konserter i år i forbindelse med 20-årsjubileet for “Norske Byggeklosser” – et av våre mestselgende album. Så det blir en konsert på Jessheim og den andre konserten blir i Oslo. That’s it.

– Jessheim er selvsagt et spesielt sted for deg. Si litt om hvorfor?

– Noen av de beste konsertminnene har jeg fra Jessheim. Det er selvfølgelig alltid spesielt for meg å spille der. Det var der motivasjonen for å uttrykke meg gjennom musikk vokste fram, tekstene ble født og hele fundamentet for karrieren min ble lagt. Det har alltid vært stort å spille på hjemmebane.

DENNE KAREN: Diaz i yngre dager fra da han gikk solo og slo over til norsk. 

Lover overraskelser

– Hva kommer du med denne gangen?

– Vi kommer til å utfordre oss selv når vi skal sette sammen dette showet. Jeg kjenner allerede ideene tikker inn. Og det å komme med noen overraskelser har vel nærmest blitt en tradisjon…

Kent Årøe er ett av fjesene involvert i YezzFest, og han er både blid, høy og mørk når han forteller at Diaz har takket ja til å komme hjem.

– Jeg har gått med tanken om å få til noe i musikalsk i Romsaasparken en god stund, og nå passet det fint med tanke på det andre som skjer der den helgen. Teater og konserter og annet bidrar til å løfte hverandres arrangementer, håper jeg.

Program og billetter finner du her HER

PARKFEST: Kent Årøe ser fram til musikalsk fest i Romsaasparken i Jessheim sentrum i slutten av juni. Foto: Mo Larsen

Lokale band

– Vi jobber med to bra navn i tillegg til Diaz, og jeg både tror og håper at YezzFest kan bidra til stemning og bruk av Romsaasparken, sier Årøe, som også har ansvar for lyd når Romerike Musikkteaterskole tar med seg Emil til samme området.

Det blir lokale band på plakaten fredag kveld. Det jobbes med bookingen av disse i disse dager.

Teater

GLEDE: Romerike Musikkteaterskole er godt i gang med prøvene til forestillingen de byr på i Romsaasparken i juni. 

LES: Tar opp tradisjonen med uteteater

– Prøvene til Emil går fint, og vi skal på en rundtur i Oslo med forestillingen før vi kommer til Romsaasparken, sier Sara Maria Helstad.

– Litt om forestillingene?

  • Det er 35 barn med denne gangen. Vi ligger godt an, og jeg er litt stolt av å ha fått napp på “Emil i Lønneberget”. Det er rift om den, som det er om alt Astrid Lindgren har produsert. .

– Men vi gleder oss voldsomt til å ta i bruk Romsaasparken som kulturarena, og vi håper folk blir med på den festen vi håper få til, avslutter Helstad.

PS! Billetter til forestillingene er allerede i salg hos Ticketco.no

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.