Connect with us

Abonnenter

En annen dans?

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

Blir det en helt annen dans i det politiske Ullensaker de neste fire årene? Det er ikke sikkert det blir så annerledes, selv om det snakkes om mer bærekraft, en mer inkluderende og effektiv kommune. 

Egil Nyhus tolker signalene fra den blå delen av det politiske Ullensaker på sitt sedvanlige vis etter at ny politisk plattform fredag ble presentert, med dertilhørende sitater og signaler fra gallionsfigurer i form av en brødreduoen og andre aktører i den kommende posisjonen.

Signaler gitt er at politikken i Ullensaker skal skyte fart på flere områder når de borgerlige igjen har hånden på rattet. Det skal med andre ord svinge i Ullensaker.

Skinnegangen lagt

Det politiske toget skyter fart i oktober. Da skal de nye folkevalgte formelt innrulleres og ønskes velkommen i oktober. Og det er nok ikke slik at dette toget tar en totalt annen retning enn det vi har opplevd de siste fire årene. Mye av skinnegangen – for å holde oss til tog-bilder – er lagt i form av planer og strategier, og mye av dette er enstemmig vedtatt og tverrpolitisk applaudert.

Løftet på skole- og barnehagefronten er i det store og hele lagt, selv om det fredag ble sagt at private aktører ikke blir stoppet i døren på rådhuset hvis de har gode forslag og ideer til hvordan det er mulig å bidra inn i dette løpet.

Kjenner på alvoret

Også i helsesektoren brenner det et blått lys der framme. Og da snakker vi ikke politisk farge.

Det er ingen i Ullensaker-politikken som ikke erkjenner at det er alvor når det kommer til å ruste seg innen helse og omsorg i framtiden. Og det kommer til å koste penger.

Investeringer

Der man i skolesatsing snakker om to milliarder i investeringer i årene som kommer, så er det ikke langt unna (er det enda mer?) det beløpt man må investere i helse og omsorg også. Ingen er uenige om det i politikken i Ullensaker.

De store diskusjonene kommer til å gå på finansiering de kommende år, all den tid skatt på næringseiendommer skal avvikles de neste fire år.

Det regnestykket får vi en indikasjon på når budsjettet for 2024 blir presentert.

Fallhøyden kan bli stor. Det gjenstår å se.

Dansen i gang

Men – for å avslutte med tegningen til vår mann Egil Nyhus – så er dansen i gang.

De borgerlige skal – som de rødgrønne måtte det i 2019 – levere på løftene sine. Det blir sikkert feiltrinn og det blir kanskje urytmisk til tider.

Men mange av stegene har vi fått presentert svart på hvitt gjennom en samarbeidsplattform som gjelder for de neste fire år.

Dommere blir det garantert nok av, både blant borgere og politiske motstandere – og nettroll.

Det er bare å telle opp.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.