Kontakt oss

Abonnenter

Endelig vei i vellinga for Venstre-veteran

Avatar

Publisert

Endelig blir det bedring i forholdene for de myke trafikanter i Nordkisa. Det har Venstre-veteran Guri Borander kjempet for i 40 år som lokalpolitiker.

Tirsdag vedtok kommunestyret ekspropriasjon av noe grunn for å kunne – endelig – få på plass trygg gang- og sykkelvei i Nordkisa. I løpet av 2025 kan det bli tatt nødvendige grep som er i Guri Boranders ånd.

For de myke trafikanter ei Nordkisa har vært hjertebarnet til Venstres Guri Borander helt siden hun ble med i politikken i Ullensaker – mye på grunn av å nettopp kjempe for trygg ferdsel for de myke trafikanter i Nordkisa.

– En gledens dag dette her, sier Borander til Jessheimpuls. Borander bor på på Gystadmyr, og der er hun fortsatt aktiv og engasjert.

– Det er jo på tide også, legger hun til.

På bildet finner vi Guri Borander, Sidsel Skjelmerud og Roger Axelsson i forbindelse med et styremøte i Ullensaker Venstre på Gystadmyr, der Borander i dag bor.

PS! Jessheimpuls har i denne teksten fått tillatelse til å sakse deler fra en tekst om Guri Borander fra hjemmesiden til Ullensaker Venstre samt låne et foto fra det innlegget.

Tok alltid opp saken

-Jeg forlot aldri et politisk møte uten å ha tatt opp behovet for en trygg gang- og sykkelvei mellom Nordkisa og Hauerseter stasjon. Det var helt fortvilende å ikke kunne sende ungene – som det er fire av – alene, og busstilbudet var elendig den gangen, sier Borander i et intervju til partiorganet til Ullensaker Venstre.

Hun har i alle år vært lite imponert over at denne sykkelveien fremdeles ikke er kommet på plass – før vedtaket ble fattet 6. februar i år.

Patriot

Guris hjerte har banket varmt og patriotisk for Nordkisa i alle år. I henne hadde Kisa en tydelig stemme i herredsstyret da hun satt der. – Jeg var i sin tid for at flyplassen kom til Ullensaker, men hadde de villet legge den til Nordkisa hadde jeg protestert!

Helheten

– Jeg synes at dagens politikere av og til glemmer helheten, de kjemper for hjertesaker som står dem nær – noen ganger veldig nær – og mange av løsningene de finner er kortsiktige, er Boranders syn på lokalpolitikken i dag.

– Jeg savner de lange perspektivene og helhetsblikket i politikken, Vi må ikke glemme at vi som politikere er ombud for alle, fra den “lille mann” til det største internasjonale selskapet.

Dagtid

Guri Borander har flere ganger etterlyst de unge kvinnene i politikken, mye fordi et viktig perspektiv forsvinner hvis det er overflod av middelaldrende menn som bestemmer. Og hun har flere ganger tatt til orde for møter på dagtid – noe som nå er blitt en realitet i Ullensaker-politikken.

– Jeg er usikker på om det er løsningen på problemene med å rekruttere inn unge kvinner, men min klare oppfordring er å engasjere seg, at alle bør engasjere seg mer i politikken!

– Det er slettes ikke farlig!

Og nå er altså gang- og sykkelvei nærmere realisering enn noen gang.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.