Kontakt oss

Folk

Entusiastisk kok under gründermesse

Avatar

Publisert

Den årlige messen til ungdomsbedriftene ved Jessheim videregående skole må sies å holde usedvanlig høy kvalitet i år. Det bugnet av gode ideer og flotte presentasjoner. 

– Ja, nivået er høyt i år, sier lærer Ingvild Frederikke Borander da Jessheimpuls er innom den hektiske gryten av stands, intervjuer, markedsføring og annet som gjør at Jessheim videregående skole er en sydende arena for gode forretningsideer, pågangsmot og vyer denne formiddagen i januar.

– Vi har jobbet med dette konseptet siden 2021, sier gjengen bak ungdomsbedriften Kortega, der produktet  kort(!) fortalt er et skreddersydd kort i metall som unngår slitasje og som kan skreddersys eiers smak rent visuelt.

Entusiasme

De spesielle med gjengen bak Kortega er at de begynte å jobbe med ideen et par år før de kunne starte ungdomsbedrift ved Jessheim videregående skole. Og de ser på elevbedriften sin som et første steg ut i næringslivet. For at de har tro på – og skal fortsette å utvikle produktet sitt – hersker det ingen tvil om.

Juryen falt da også for mye av det firkløveret bak Kortega presenterte, og de gikk helt til topps i kategorien “markedsføring og salg” under messen onsdag.

– Vi har så langt solgt kort for 12.000 kroner, og vi stopper ikke her, sier Kristoffer H. Aga, Aleksander K. Solvold, Torbjørn Kalvenes og Sebastian (som vi dessverre ikke fikk etternavnet til).

Brettspill

BRETETSPILL: Byen Rundt UB er i ferd med å bestille prototype av brettspillet de håper å lansere. 

Jessheimpuls har tidligere skrevet om gjengen bak et brettspill med utgangspunkt i Jessheim. Ungdomsbedriften heter Byen Rundt UB, og i disse dager blir det bestilt en prototype av brettspillet.

– Vi har jobbet mye med produktet, og nå begynner vi å intensivere jakten på investorer og bedrifter som ønsker å være en del av prosjektet, sier Mikkel Finne til Jessheimpuls mellom slagene på stand.

Byen Rundt UB er Christina Fjeldheim (daglig leder), Abdulkadir Ahmed (produksjonsansvarlig), Olaf Filipiak (markedsføring), Mikkel Finne (økonomisjef) og Casper Alexander Solvang (personalansvarlig)

Byen Rundt UB fikk gode tilbakemeldinger og var blant de tre beste i kategorien beste produkt og bærekraft.

Gjenbruk

GJENBRUK: Helene Kallandsvik, Raul Florian og Emma Pettersson i FolderBliss UB tenker kortreist, eksklusivt og bærekraftig i sitt prosjekt. 

Nummer to i kategorien produkt og bærekraft var ungdomsbedriften FolderBliss UB. De produserer skreddersydde mapper til datamaskiner, iPad, Mac og annet, og materialet får de gratis fra Kid interiør.

– Hvordan fungerer dette?

– Du bestiller PC-mappe på mål og som lar deg leke med din egen kreativitet og som gir et personlig uttrykk – i tillegg til at du viser omsorg for planeten du bor på, er beskjeden fra Helene Kallandsvik, Raul Florian og Emma Pettersson i FolderBliss UB.

Sikter mot NM

Lokale produkter og lokalt produsert er to fortrinn som lyser bærekraft og kortreist tankegang – noe som er nødvendig og virkelig i tiden.

Her følger “resultatlisten” fra UB-mesterskapet ved Jessheim videregående skole. Neste stopp er fylkesmesterskapet i Lillestrøm i slutten av februar.

– Der blir vinnerne sendt videre til NM, sier Ingvild Borander.

Beste stand:
Freshscent UB
Fetch UB
Keepwarm UB

Beste logo:
Freshscent UB
Keepwarm UB
QuickMeal UB

Beste markedsføring og salg:
Kortega UB
Fetch UB
Freshscent UB

Beste produkt og bærekraft:
Fetch UB
FolderBliss UB
Byen Rundt UB og Kortega UB

Best presentasjon:
Fetch UB
Freshscent UB
Kortega UB

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.