Connect with us

Folk

I gang med foredragsserie

Avatar

Published

on

Denne våren løfter Ullensaker bibliotek fram en foredragsserie som tar for seg temaer som kan være vanskelige å snakke om. I kveld handler det om hvordan politisk og aktivistisk sensur har endret seg over tid. 

Kjersti Løken Stavrum (bildet) har i mange år arbeidet med ytringsfrihetens grenser og der litteratur blir satt under press. Som styreleder i Norsk PEN, redaktør i Aftenposten og leder for regjeringens ytringsfrihetskommisjon 2020–2022 har hun nasjonal og internasjonal erfaring med politiske forbud, fra innsiden av sentrale institusjoner

Sensur

Hvordan har politisk og aktivistisk sensur endret seg over tid, og hvordan skal forfatterne forholde seg til denne utviklingen? Dette vil Løken Stavrum tar for seg fra 19.00 i biblioteket på Jessheim i kveld.

Hun vil også snakke om utviklingen av politiske forbud historisk og frem til i dag.

Det er gratis inngang.

Leste du denne?

Voldsomt gode tall for biblioteket

Straffes

Tyrkia, Kina, Iran og en rekke andre land risikerer forfattere lange fengselsstraffer – om ikke dødsstraff – for litteraturen de har skrevet. Også i vår del av verden har det å være forfatter blitt en risikosport. Litteratur er blitt et våpen i krig, og den angripes av et voksende antall høyrepopulistiske bevegelser. I USA er bibliotekene blitt en politisk kamparena.

I løpet av våren blir det foredrag, samtaler og debatter om sensur, rasisme, krenkelse og kjønnsidentitet i regi av Ullensaker bibliotek.

Foredragsserien er støttet av Fritt ord.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.