Kontakt oss

Folk

Ferske Ullensaker-utgivelser

Avatar

Publisert

To ferske utgivelser av musikk med røtter i Ullensaker er ute på markdet. Og vi snakker om utgivelser på hver sin side av det musikalske spekteret fra henholdsvis Richard Wikstrand og Kristian Gamborg.

Det selvtitulerte albumet “Wikstrand og de fryktløse” kom rett før vi bikket 2024, og frontmann og låtskriver Richard beskriver musikken som rockelåter med norske tekster. Norske tekster er ikke noe Wikstrand har leflet så mye med tidligere, men begge beina har vært godt plantet i rocken gjennom mange år og på mange scener.

Wikstrand og de Fryktløse startet opp vinteren 2022, og har til nå sluppet tre singler og en video. I juni 2023 gikk de i studio og begynte innspillingen av albumet som nå er ute.

Richard fikk med seg bassist Vegard Engh fra Venus Flycatchers, og etter å ha prøvd ut litt forskjellige besetninger endte de opp som en power trio med trommeslager Joacim Nyhuus. Gutta har bred erfaring i musikkbransjen.  Medlemmene har spilt med alt fra Dimmu Borgir til Ole Ivars og det meste midt i mellom.  Resultatet av dette ble “Wikstrand Og De Fryktløse”, og denne skiva.

Albumet er nå ute på strømmetjenester.

Se video av singelen “Idiot” her.

Svevende pop

I den andre enden av sjangerskalaen finner vi en ung og ambisiøs herremann ved navn Kristian Gamborg. Artistnavnet hans er Gamborg, og sent i fjor høst slapp han en ny singel.

Unge Gamborg har høstet lovord i hovedstaden, og på P3 er han omtalt som følger:

“Fra Emma Steinbakken til Diaz og Dimmu Borgir – Jessheim har gjennom årene gitt oss store stjerner fra hele det musikalske spekteret. Blir Kristian Gamborg den neste?”

Fra presseskrivet kan vi les at Gamborg tar lytteren med inn i en sfære hvor man kan gi plass til hele følelsesregisteret.

Hør singelen “Burdens” her:

21-åringen henter inspirasjon fra artister som Tom Odell, AURORA og Holly Humberstone, og han vil at musikken skal senke terskelen for å snakke om psykisk helse.

– «Burdens” handler om å være ung i dag uten å få pause fra alt som foregår, hele tiden. Det å sammenligne seg selv med andre og være konstant pålogget. Mange av oss prøver
å bare holde alle tankene for oss selv, noe som ofte gjør ting mye verre, sier Gamborg.

Og med den nye sangen vil han et oppgjør med dette.

Hans siste singel, “Running in Circles,” ble listet på Spotify’s “New-Music-Friday-liste” og gled også rett inn på spillelistene til NRK P3.

I skrivende stund jobber han i studio for å fullføre sin debut EP som kommer på nyåret.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.