Kontakt oss

Abonnenter

Nasjonaldag byen verdig

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

Nasjonaldagen ble en minnerik markering i Jessheimby. Folk, vær og stemning spilte på lag fra morgen til kveld. 

Det er på sin plass å berømme komiteen som år etter år arrangerer 17. mai i Jessheim by. Det er en oppgave som bare blir større og større etter hvert som vi vokser som sted og lokalsamfunn.

Korpsene som tramper både takten og et visst antall kilometer gjennom festdagen, folkene på rådhuset som rigger og fikser og ordner – for ikke å glemme gjengen i Ullensaker kommune (og de private) som jobber på spreng for å rydde, luke og fiske til slik at byen vår framstår i sin fineste prakt når dagen først kommer.

Feiende flott nyvinning

Det har sikkert litt med alder å gjøre, men for denne skribenten blir det bare triveligere og triveligere å overvære 17. mai i den vesle annerledesbyen vår. Flaggheisingen ved Herredshuset har gjerne vært en start på dagen, og det ser ut til at antall borgere som møter opp 08.00 for å overvære den korte og fine seansen er stigende.

Barnetoget er alltid sjarmerende å overvære, og den livsgleden vi opplever hos den oppvoksende slekt når lensmann Karl-Vidar Solberg leder an i prosesjonen, er nesten rørende.

Se bildeserie fra morgen og formiddag her:

En strålende formiddag

Rørt var også ordfører Eyvind J. Schumacher da han holdt sin tale i forkant av barnetoget. Sett i lyset av hvordan folk har det i landene rundt oss – i Ukraina spesielt – så er 17. mai en påminnelse om at vi skal ta en fredelig tilværelse for gitt. Det gjør vi da heller ikke.

Årets hovedtaler var urinnvåner Nils Kristen Wiig, og i sin tale tok han til orde for at de som er små nå forhåpentlig får lov til å feire 17. mai på samme måte som vi gjør i dag. Og han illustrerte hvor viktig tradisjon er ved å ha på seg sin bestefars bowlerhatt – en hatt som feiret 17. mai på Jessheim for 100 år siden, som Nils Kristen sa til forsamlingen.

Russepresident Theodor Hansen tok til orde for at årets russ kanskje utviser en nøkternhet – med fokus på inkludering av all russ – ved at det i år ikke er noen russebusser i Ullensaker.

Kanskje det er et signal til kommende russ, selv om neste års kull jo er godt i gang med fokus på buss. Signalet fra president Hansen var også at det er viktig å inkludere alle, noe russens innsamlinger til blant annet Mental Helse Ungdom er et konkret eksempel på.

Jessheimpuls takker for en samlende feiring, og kudos går ut til dem som gjennomfører arrangementet – både de med og uten intercom på øret.

Takk!

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.