Connect with us

Abonnenter

Feststund i kulturhuset

Avatar

Published

on

Trippelfeiringen i Kong Rakne fredag kveld ble en fin markering. Mest satt ut ble kulturhussjef John Jørgen Støa som ble tildelt Jessheimprisen 2024.

Han er vanligvis ikke så lett å målbinde, men da John Jørgen Støa ble ropt opp som vinner av Jessheimprisen 2024 så var det litt stotring og skraping med skotuppene da han skulle takke for både prisen og seg.

Støa pensjonist

Støa blir nemlig pensjonist i juni i år.

Les mer om kulturhussjef Støa her:

Kulturhøvding teller ned

Flere priser

Travelin’ Storband og et knippe kvinnelige artister skapte en fin ramme for den første av i alt 10 dager med lokal kulturuke, og underveis i konserten ble det delt ut stipender og kulturpriser.

Ullensaker kommunes Stipend til unge lovende utøvere 2024 tildeles:

  • Fredrik Ødegård, 20 år fra Jessheim for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning på musikk, samt for gode bidrag til lokalt musikk- og kulturliv.
  • Guro Lillegård Bjørnslett, 22 år fra Borgen for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning innen musikkteater, samt for gode bidrag til lokalt kulturliv.
  • Håkon Ødegård, 16 år fra Jessheim for for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning på musikk, samt for gode bidrag til lokalt musikk- og kulturliv.
  • Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson, 17 år fra Borgen for svært gode resultater og særdeles bevisst og seriøs satsning på friidrett.

Ullensaker kommunes Kulturvernpris 2024 tildeles Mads Ljøgodt for hans inngående kunnskap om bygdas historie både om steder og personer, og for gjennom mange år å ha tatt vare på Ullensakerdialekten og Ullensakerhistorien, både gjennom sitt arbeid i Ullensaker historielag og privat.

Ullensaker kommunes Kulturpris 2024 tildeles Øyvind Mo Larsen for sitt arbeid for å bygge stedsidentitet og stolthet for Jessheim og Ullensaker, og sitt bidrag til kulturlivet både som artist og skribent.

Nye muligheter

I dag – lørdag – er det flere muligheter for den som vil konsumere kultur.

Maleklubben i Ullensaker kunstforening åpner sin utstilling 14.00 i dag, og der blir det musikalsk innslag ved spellemannominerte Marius Lien fra Skogbygda i Nes.

Her er dagens program i kulturuka:

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.