Connect with us

Abonnenter

Går for å stryke vara i tittelen

Avatar

Published

on

Lars Halvor Stokstad Oserud føler han har mye ugjort i Ullensaker-politikken. 37-åringen har stukket fingeren i jorda og er mer motivert i jakten på ordførerkjedet enn noen gang. 

Fungerende varaordfører er tydelig på at det ikke er ordførerkjedet som sådan som er den største motivasjonen for å bli med videre i politikken. Men han sier samtidig at det kan være gode muligheter for at ordføreren havner hos Senterpartiet hvis de gjennomfører et godt valg.

– Dere gjorde et brakvalg sist, men dere “ga” Arbeiderpartiet ordførervervet. Var det avtalt spill slik at det er Senterpartiet som får ordføreren hvis valgresultatene spiller på lag og samarbeidet fortsetter denne gangen?

– Nei, det ble aldri spikret noen sånn avtale i 2019, avviser Stokstad Oserud.

Nytt terreng

OPP OG FRAM: Lars Halvor Stokstad Oserud håper på gode resultater i kommunevalget til høsten. Han er mindre opptatt av nasjonale målinger, forståelig nok.

Det er ingen automatikk i at det politiske terrenget blir likt etter valget i 2023, selv om samarbeidet mellom Sp, Ap, V, Sv, Rødt og Miljøpartiet MDG ifølge ordføreren har vært både godt og fruktbart.

– Samarbeidet har holdt gjennom hele perioden, og jeg føler at vi har jobbet godt sammen i posisjon.

– Styrkeforholdet partier imellom kommer kanskje til å forandre seg etter valget nå i høst, og ambisjonen for valget i 2019 var å få til et politisk skifte. Nå blir det å selge inn prosjektet vi har jobbet med i snart fire år som gjelder.

– Blir det å samarbeide med de partnerene dere har nå?

– Vi ønsker å fortsette med det politiske prosjektet vi har begynt på, men vi kommer til å snakke med alle partier etter valget – uavhengig av resultat, sier Stokstad Oserud.

God valgkamp

– Hva tror du om valgkampen?

– Jeg har tro på at den blir god, og jeg føler at vi fikk en smakebit på akkurat det under debatten i biblioteket nylig. Jeg tror vi kan få en redelig og saklig valgkamp, og så handler det om at vi gjør oss relevante slik at folk møter opp når det er debatt – og at folk bruker stemmen sin ved valget.

– Ikke spesielt god drahjelp fra nasjonale målinger for øyeblikket?

– Det er jeg egentlig ikke så bekymret for; jeg føler at mange der ute mener vi gjør en god jobb lokalt, og det er det den lokale valgkampen vil ha fokus på fra vår side.

– Hva er du og Senterpartiet fornøyd med?

– Vi har klart å sette et avtrykk på jordvern og at byutviklingen skal foregå innenfra og ut. Vi har sendt tilbake en del prosjekter vi mener er tvilsomme, noe som har ført til at vi har fått tilbake bedre løsninger.

– Gisler?

– I flere saker og prosesser – stasjonsområdet og opparbeidelse av nytt kryss ute ved Fladbyseter for å nevne to – kan det synes som om at lokalt selvstyre blir tatt som gisler av overordnede myndigheter. Hvor mye makt har dere egentlig lokalt?

– Jeg er enig i at lokaldemokratiet har lite å si i enkelte saker, og jeg føler helt klart at overordnede myndigheter bør bruke sin innsigelsesmyndighet mer bevisst. Når det gjelder utviklingen av stasjonsområdet, så finner jeg det litt pussig at Bane Nor kommer inn og tenker profitt som en hvilken som helst annen eiendomsutvikler når vi vet at de ervervet grunnen billig for det som begynner å bli 150 år siden. I det store bildet burde de operere annerledes.

Motivert

– Du har vært med i politikken siden 2007. Hva er det som får deg til å gyve på videre?

– Jeg er motivert, og engasjementet for kommunen er fortsatt stort. Og så føler jeg at jeg har mer å gi, sier mannen som står som ordførerkandidat på førsteplass foran denne gjengen:

 

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.