Kontakt oss

Byhistorie

Heder til bidragsyter til byen

Avatar

Publisert

Ullensaker kulturråd overrakte i dag et maleri til Miriam Høvik for hennes bidrag til lys i stasjonsvinduene og for å ha bidratt med en kulturarena i byen.

– Vi ønsker å takke Miriam for betydningen hennes virksomhet har fort et trivelig og levende stasjonsmiljø, samtidig som det har gitt byen Jessheim en ny kulturarena, sier leder av kulturrådet Rolf Baardseth.

Løfte fram

Gaven er et maleri av den lokale kunstneren Greta Karine Braathen, en engasjert dame med stort samfunnsengasjement og mange roller i kommunens kultur- og foreningsliv. Maleriets tittel er “Miniatyrbyer”.

– Ikke eneste plassen du henger i Ullensaker, Greta?

– Byene mine henger mange steder i Ullensaker og Nannestad, blant annet på rådhuset og de fleste skolene i kommunen, sier “Mimmi” til Jessheimpuls.

VERDSATT: Miriam Høvik fikk besøk av Rolf Baardseth, Arvid Birkelund og Greta Karina Braathen. De overrakte en påskjønnelse for innsatsen til Miriam i stasjonsområdet og som kulturbrikke i bybildet.

– Hvordan er det å bli sett på denne måten, Miriam?

– Veldig hyggelig, spesielt etter et så tungt år som dette koronaåret har vært, sier driveren av Stasjonen kaffebar.

Kulturrådet oppfordrer til at gaven – som er personlig og som ikke følger bygget – henges i stasjonslokalene, og Miriam vet akkurat hvor den fargerike gaven skal henge.

– Vi skal male om en vegg, og der skal maleriet få hedersplassen, sier hun.

To gaver til

Kulturrådet har – i tillegg til påskjønnelsen til driveren av Jessheim stasjons kaffebar – kjøpt inn to bilder til fra Greta Karine Braathen.

De ble delt ut fredag formiddag, og det var legevakta og rehabiliteringen ved LHL-sykehuset som mottok disse maleriene som takk for den jobben som gjøres der.

– Fin del av vervet å kunne reise rundt og løfte fram folk og institusjoner, Rolf?

– Helt klart, og vi jobber med å kunne senke terskelen slik at det er mulig å løfte fram enda flere personer og institusjoner. Det er mange som gjør mye bra, sier Baardseth.

– Bedre sammen?

– Bedre sammen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.