Connect with us

Folk

Hele Kisa i håndballarbeid

Avatar

Published

on

Ull/Kisa håndball har dratt på seg massiv rutine når det kommer til å håndtere store arrangementer. Det gir penger i kassa og et økt trykk fra aktører som vil bruke hallen.

Runar Reinfjell Kristiansen er rolig i treningsdrakta denne søndagen. Han har et slags overoppsyn og stepper inn der behovet er størst under dugnaden til Ull/Kisas håndballjenter født i henholdsvis 2001 og 2002.

 

– Vi jobber dugnad fordi det er artig, sier Toril Engebretsen (her avbildet med Runar Reinfjell Kristiansen). Hennes barn spiller på seniornivå, men hun er gull verdt i dugnadssammenheng. Hun har tatt med seg ektemann Jan Ivar også. Han er parkert i sekreteriatet.

Vi har opparbeidet oss god kompetanse

– Ja, vi har opparbeidet oss god kompetanse når det kommer til arrangementer av denne størrelsen, sier Runar og ser seg rundt i flerbrukshallen på Gystadmarka. Der er 24 av landets aller ypperste håndballag i 16-årsklassen (gutter) i full aktivitet gjennom to dager.

Mange vil legge arrangementer til Jessheim

– Vi er blitt fortalt at håndballforbundet  er klar over at vi er gode på dette, og henvendelsene er mange fra folk som ønsker å legge arrangementer til Jessheim. Det er gunstig også med tanke på nærheten til flyplassen, sier Reinfjell Kristiansen.

Linnea Flo-Reiss og Thea Aastorp har jobbet siden 08.00 søndag. Det er ganske slitne. 

Hvor mange er i sving?

– Omkring 40 personer når vi teller sammen stort og smått. Vi har kiosken, billettsalg, rydding, sekretariat og en del annet – som smøring av baguetter og tilberedelse av lapskaus, sier Reinfjell Kristiansen.

Anine Berntsen (t.v.), Camilla Lyngstad, Christina Håkonsen og Helen Kopperud tar en økt i sekreteriatet. 

I forkant

– Hva er dere blitt bedre på siden dere begynte å håndtere store cuper og annet?

– Vi er mer i forkant med alt, for å si det enkelt. Denne helgen har vi for eksempel sendt ut forespørsler om hva de forskjellige lagene ønsker å spise – og når de ønsker å spise. Da vet vi hva bestillingen er, og vi vet når de vil spise. Det bidrar til bedre flyt i gjennomføringen for vår del, og forhåpentlig for lagene, sier Runar.

Rundt 60.000 kroner netto fra kiosksalg

Huøret på topp

Jessheimpuls får så vidt huket tak i to lyn ikledd grønne t-skjorter. Det er Nantinca Kværner og Mari Gjeisklid som er på vei for å rydde søppel.

– Hva gjør dere i løpet av dugnaden?

– Plukker søppel, står i kiosken, rydder, lager lapskaus og henter brus… egentlig alt det er behov for å gjøre, sier duoen før de haster videre.

– Dere er jammen meg i godt humør?

– Ja, det er helt ålreit å jobbe dugnad.

Kiosken

– Det er kiosken som utgjør den største inntekten for vår del gjennom en helg som dette. Jeg tipper vi sitter igjen med 60.000 kroner netto etter gjennomført helg, sier Reinfjell Kristiansen.

– Og med seks-sju store arrangementer i året, så blir det penger i kassa, sier han.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.