Kontakt oss

Folk

Heltestøtte til Fontenehuset

Avatar

Publisert

Det var smil og lutter glede hos Fontenehuset Ullensaker da de på selveste verdensdagen for psykisk helse fikk beskjed om at årets overskudd fra støttekonserten “Heroes” går til dem.

Per Gunnar Engebakken, Stian Løvbakke og Ina Holm ved Fontenehuset Ullensaker takker prosjektet Heroes for at årets inntekter av støttekonserten går til fritidsaktiviteter utenfor åpningstidene til fontenehuset her i Jessheim by.

Årets kampanje av Verdensdagen for psykisk helse oppfordrer til å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende. Og er det noe Fontenehuset Ullensaker er så er det å være en møteplass for mange av dem som ville ha sittet isolert i eget hjem hvis de ikke hadde hatt Fontenehuset å gå til.

– Det er en rørende gest som vi setter veldig stor pris på, sier leder av Fontenehuset Ullensaker Bente Lise Moe til Jessheimpuls.

Les mer om Fontenehuset ved å TRYKKE HER.

Fritidsaktiviteter

– Jeg trodde Petter Barg tullet med meg da han ringte og fortalte at inntektene fra støttekonserten Heroes går til oss slik at vi kan videreutvikle den delen av virksomheten vår som ikke foregår på huset. Så pengene vil gå til å videreutvikle parolen “Psykt bra fritid”, sier Moe.

“Psykt bra fritid” er ikke en del av driftsbudsjettet til Fontenehuset Ullensaker. Inntektene fra støttekonserten er i så måte et kjærkomment bidrag.

– Eksempler på psykt bra fritid?

– Det vil si at medlemmene møtes utenfor åpningstidene vi har på huset, og da kan det være forskjellige aktiviteter som å ta del i kulturtilbudene i Ullensaker eller bidra til å åpne andre dører som gjør at medlemmene gjør noe annet enn å sitte hjemme på fritiden sin. Dette vil bidra til å ha møteplasser også på fritiden, sier Moe.

MUSIKANT: Stian Løvbakke underholdt ved pianoet under Verdensdagen for psykisk helse på Fontenehuset Ullensaker i dag, tirsdag. Det svingte godt av entertaineren i løpet av seansen. 

– Hjelper mange

Vegar Storsve er en av initiativtakerne til Heroes-konseptet – som i år arrangeres for sjette gang – og han understreker at det er lokale formål som kommer folk til gode som er nøkkelen til hvem som får økonomisk gave fra støttekonserten, som i år arrangeres i Kulturbanken Kreti & Pleti.

– Fontenehuset er et fantastisk tilbud til dem som trenger støtte og hjelp til å komme seg videre i livet, og det er et lavterskeltilbud som hjelper mange som ellers kunne ha falt utenfor, sier Storsve.

– Vår støtte er øremerket aktiviteter utenfor Fontenehuset, for vi har skjønt at det kan komme godt med, legger han til.

Les oversikt over sakene Jessheimpuls har skrevet om Fontenehuset Ullensaker ved å TRYKKE HER

Suksesshistorie

Heroes-konseptet har tidligere samlet inn penger til gode og konstruktive formål i Ullensaker:

  • Inn på tunet
  • Musikk for demente
  • Flyktninger i Libanon (lokalt initiert musikkprosjekt)
  • Lokalt initiativ Golden Child som samler inn penger til forskning på barnekreft

Se oversikt over sakene Jessheimpuls har skrevet om støttekonsert-prosjektet Heroes ved å TRYKKE HER

– I år har vi valgt å bruke kun lokale krefter under støttekonserten Heroes; lokale artister, klubbscenen Kulturbanken og alt rundt håndteres av lokale krefter på dugnad, sier prosjektleder Petter Barg.

Plakaten er i ferd med å fylles opp, og hvem som opptrer vil bli kunngjort om kort tid.

– Datoen er søndag 12. november, og stedet er Kulturbanken. Det er viktigst å få med seg akkurat nå, sier Barg og Storsve.

Og formålet er å samle inn penger til Fontenehuset Ullenaker slik at de kan utvide fritidsaktiviteter for medlemmene (211 i tallet).

Les mer om Fontenehuset Ullensaker her:

Suksesshistorien verdsatt

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.