Kontakt oss

Konsert

Høstens 10 beste konserter på Jessheim

Avatar

Publisert

Det er lov å være uenig, men dette er de 10 konsertene Jessheimpuls mener blir høstens lyspunkter på Jessheim. Uansett smak og behag: bruk byen!

Jessheimpuls har vært gjennom konsertprogrammet til kulturhuset og Kulturbanken, og dette er konsertene folk burde få med seg. Gjerne alle sammen.

1. Merit Hemmingson

på Herredshuset 27. september. Den svenske pianisten og organisten ble først kjent på slutten av 60-tallet for sine pop-aktige arrangementer av folkemusikksanger. Hemmingson spilte på den legendariske Ragnarok i 1973, og hun har med to sanger i filmen om Ragnarok. Ragnarok anses å være Norges svar på Woodstock-festivalen.

MUSIKKHISTORIE:  Se Merit Hemmingson live fra legendariske Ragnarok i Holmenkommen i 1973.

2. Amund Maarud og Lucky Lips

STUDIO: Jessheimpuls var til stede i studio under Maarud og Lucky Lips sin innspilling av Maaruds sjette album. Det var tidvis “catchy” sanger.

Kulturbanken Kreti & Pleti fredag 5. oktober. Amund Maarud står aldri stille rent musikalsk, og på sin sjette soloplate tar fenomenet fra Skogbygda med seg americana-bandet Lucky Lips inn i et nytt landskap til Amund å være. Han hinter til country, bluegrass og soul i lydbilde og landskap, men så sitt sedvanlige vis klarer Maarud å lage sin helt egen vri på alt han tar i. Konserten i Kulturbanken er den første på turneen han og Lucky Lips legger ut på. Jessheimpuls har vært til stede på åpen øving, og det er bare å glede seg til Amund lander på Jessheim igjen.

Se Maarud og Lucky Lips hos Nrk 

3. Ragnhild Hemsing og Tor Espen Aspaas

NOBELS FREDSPRIS: Ragnhild Hemsing spilte under utdelingen av Nobels Fredspris i 2010. 

Herredshuset torsdag 11. oktober. Dette tror vi kan bli en klassisk perle som vil skinne i høstmørket. Hemsing er en av landets fremste fiolinister og sammen med pianist Aspaas ønsker de to å vise at Beethoven har mer til felles med Myllarguten og norsk folkemusikk enn man først skulle tro.

4. Oslo Ess

Kulturbanken Kreti & Pleti onsdag 18. oktober (og 19. oktober, men den konserten er utsolgt). Bandet slapp i vår sitt femte studioalbum, og det at Kulturbanken på Jessheim har klart å hyre inn Oslo Ess til to akustiske konserter er intet mindre enn et scoop. Jessheimpuls så kjernen av Oslo Ess som husbandet til rapperen OnklP i sommer, og vi kan rapportere om at det er intensitet og glød i dette bandet. Har du ikke kjøpt billett til konserten så må du skynde deg. For ekstrakonserten 18. oktober blir garantert utsolgt.

https://youtu.be/CbWPMI2C8GQ

AKUSTISKE ESS: Oslo Ess akustisk låter ganske kult det også. 

5. Mighty Magnolias

Kulturbanken Kreti & Pleti lørdag 20. oktober. Bandet har hovedsete i Bergen, men Mighty Magnolias har minst ett bein i Skogbygda og hos brødrene Amund og Henrik Maarud sitt innspillingsstudio Snaxville Recordings. Mighty Magnolias var ett av de bandene som gjorde seg mest bemerket under Snaxville Reveue på Årnes i 2016, og siden den gang har bandet spilt inn ny musikk. Det blir en spennende kveld i americana-landskapet i Kulturbanken denne kvelden.

SNACKS FRA SNAXVILLE: Mighty Magnolias fra Bergen live i Snaxville under innspilling ny musikk. 

6. Morten Abel

Ullensaker kulturhus onsdag 24. oktober. Popmester Abel og hans eminente band spilte til terningkast 6 i Romerikes Blad da de gjestet Jessheimdagene i 2017. Nå er Morten Abel tilbake, og rapportene fra sommerens festivaler melder om en artist som ikke eldes. Konserten i Kong Rakne blir garantert en “høydare” på Jessheim denne konserthøsten. Vi tror ikke du skal forvente “Tore Tang”, men sjekk heller ut Abels nyere musikk, blant annet den med norske tekster, hvis du vil lytte deg opp i forkant.

7. Erik Lukashaugen om Hans Børli

Herredshuset torsdag 25. oktober. Det er 100 år siden den populære lyrikeren og tømmerhoggeren Hans Børli ble født. Visesanger Lukashagen og hans band tar med seg Børlis univers til Herredshuset. Børli var en mann som sa mye med små ord. Det er en fin motvekt i den støyende og noe forenklede virkeligheten vi lever i i 2018. Vi tåler å høre små ord!

8. Heroes – støttekonsert til Storsve og Bargs musikalske hjertebarn i Libanon

https://youtu.be/L-3zmqsYrzI

Ullensaker kulturhus søndag 28. oktober. Støttekonsert med lokal forankring til inntekt for musikkglede i en flyktningeleir i Libanon. Sol Heilo med band, Unni Wilhelmsen, “Bettan”, Maria Haukaas Mittet og lokale musikanter gjør sitt for å samle inn penger til prosjektet herrene Vegar Storsve og Petter Barg har brukt en stor del av sitt engasjement for å bygge opp og holde i live. Konserten har utspring i en samarbeidsavtale med Tore Kværner og artisten Sol Heilo. Her oppfordrer vi ullsokningene til å møte opp.

9. Åge Aleksandersen solo

40 ÅR SIDEN: Vi koster på oss et tilbakeblikk fra da Åge sang solo for nesten 40 år siden, i 1979. 

Ullensaker kulturhus onsdag 7. november. Åge og hans band gjestet Jessheimdagene i sommer, og ikonet fra Namsos viste at han er til stede i egen musikk i fullt monn. I sommer fikk han god hjelp av bandet sitt. Nå er han tilbake med kun seg selv og gitarist Gunnar Pedersen, og han inviterer til en kveld med løs snipp, humor og fortellinger mellom sangene. Som det står i programmet: dette er nært, det er varmt og det er godt.

10. Onkel Tuka

ONKEL TUKA: Slik rocker Onkel Tuka. 

Kulturbanken Kreti & Pleti lørdag 10. november (gratiskonsert for barn på senterscenen i Jessheim storsenter 13.00). Bandet fra Halden returnerer til Jessheim etter å ha levert en veldig god konsert i 2017. “Tuka” er i år igjen en del av happeningen “Bylyd”, en helg der ambisjonen er å bygge bypatriotisme i ord og toner. Og det er få om noen som er bedre enn Onkel Tuka til å framsnakke sin egen fødeby Halden. Bandet har klart noe så sjeldent som å bli omfavnet av sitt eget hjemsted. I tillegg til å vinne Spellemannpris. Vil de vinne Jessheims gunst også i år? Vi tror det.

BYPATRIOTISME: Slik hørtes Onkel Tuka ut på Jessheim i fjor. De sang om fødebyen Halden så publikum fikk gåsehud. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.