Connect with us

Konsert

Innspurt for Jesus Christ Superstar

Avatar

Published

on

Musiker Erland Helbø er spent før premieren på konsertversjonen av Jesus Christ Superstar. Han og kona har lenge ønsket å sette opp en stor produksjon hjemme på Jessheim.

Premieren var et par dager unna da Jessheimpuls fikk satt musiker Helbø ned i et sete i Kong Rakne. Rundt ham var det hektisk rigging av scenen, og musikere, kor og solister var på vei til Jessheim for første øving der alle involverte er samlet.

Syr sammen

– Det er alltid et spennende øyeblikk når alt skal sys sammen; så langt har alle øvd på hver sin kant, og den første øvingen bruker vi til å luke vekk ugress og annet som fusker og halter. For det er alltid ett eller annet å gripe tak i, sier den erfarne musikeren med fartstid i store produksjoner på store scener rundt om i landet – Oslo Nye Teater, Folketeateret og andre større scener og kulturhus.

– Jeg lever av dette og har vært med på mange store og små produksjoner og oppsettinger, sier gitaristen som har bodd på Jessheim siden 2004.

– Ingelin og jeg har lenge snakket om å sette opp en større produksjon her på Jessheim, og nå gjør vi det.

Større enn antatt

SOLISTENE: Det var en spent gjeng solister som møtte til første øving for en stund tilbake. Men ifølge musikalsk ansvarlig Helbø er de forberedt til helgens konserter i Kong Rakne.

Solistene er Samuel Brandt, Sølve Oftebro, Silje Hagrim Dahl, Thomas Stokke, Morten Bergheim, Erik Bauck Bårdstu, Mattis Johannessen, Magnus Oen Torsvik og Eirik Jahren Røine.

– Og stor er den blitt?

– Ja, dette ble større enn antatt; utgangspunktet vårt var i all hovedsak å jobbe med lokale aktører og artister. Men da vi hadde audition kom det mange med profesjonell erfaring, så alle solistrollene er besatt av profesjonelle, sier Helbø.

– Vi så for oss at det skulle være mer lokalt tilsnitt enn det har blitt. Men vi har klart å løfte dette opp på et nivå som er veldig bra. Jeg ser virkelig fram til premieren på fredag, sier Helbø.

BANDET: Erland Helbø, Bendik Eide , Wollert Krohn Hansen, John Børge Askeland og Steinar Mossige er kveldens band.

Tre forestillinger

– Hva er de største utfordringene inn mot premiere?

– Det er jo sånn at tid er penger, så vi har ikke all verden prøvetid her inne i Kong Rakne. Men det skal gå bra det. Alle synes å være godt forberedt på hver sin kant.

– Og jeg føler at vi har klart å bringe gospel inn i denne konsertversjonen, vi føler at vi klarer å løfte forestillingen inn i vår tid – litt som de gjorde med den Broadway-produksjonen der John Legend og Alice Cooper var med, sier Helbø.

– Hva kan du garantere publikum at de opplever?

– Trøkk.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.