Connect with us

Abonnenter

Jessheim-gründere flytter fra kommunen

Avatar

Published

on

Ekteparet Hans Jacob og Randi Sundby fra Gamle Trondheimsvegen på Jessheim til ny adresse i Sveits. De åpnet den første barnehagen i Læringsverkstedet-konsernet i 2003.

– Dette er ikke en sånn Sveits-greie, sier Hans Jacob Sundby til publikasjonen Fagbladet. Den tidligere sekretæren i Jessheim handelsstand er tydelig at dette ikke handler om skatteflytting, snarere om å være tettere på barnehagene de driver utenlands.

SPÅMANN?: “Nå flytter vi” står på det plakaten som daværende handelsstandssekretær Hans Jacob Sundby holdt opp i forbindelse med Dnc sin flytting i 1980. Nå har han selv flyttet utenlands. Foto: John Granly

– Mesteparten av vår virksomhet er utenlands. Vi driver barnehager i ti land på tre kontinenter, så for oss er det naturlig å følge med den utenlandsveksten, og vi kommer til å bo i ulike land og på ulike steder i forbindelse med det, sier han.

– Ikke salg

Sundby avkrefter overfor Fagbladet at dette dreier seg om salg av livsverket.

– Vi har alltid vært tydelige på at våre barn skal arve selskapet, så vi har ingen planer om å selge. Det er ikke engang sikkert vi bor i Sveits om fem år, vi skal bo rundt omkring i verden.

Hans Jacob Sundby sier han ikke har regnet på hvor mye de kommer til å spare i formuesskatt til Norge.

– Mesteparten av vår formue ligger utenfor Norge også. Den største delen av virksomheten er utenfor Norge.

Betaler skatt

– Vi betaler all den skatt vi skal til Norge for vår norske virksomhet, og vi betaler skatt for den virksomheten vi har i andre land. Men poenget er at dette ikke er en skattemotivert flytting, dette er fordi vi ekspanderer i utlandet og vi kommer til å bo i ulike land på ulike kontinenter. Og vi kommer til enhver tid til å betale skatt der vi er, og vi betaler skatt til Norge for den norske delen av virksomheten, sier Sundby.

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.