Connect with us

Abonnenter

Jessheim-kar med månedens film i Europa

Avatar

Published

on

Magnus Møller Bakke våknet for noen dager til nyheten om at hans kortfilm-debut er kåret til månedens europeiske film av Europe Filmfestival i august.

24-åringen fra Jessheim beretter om en lett surrealistisk følelse da det gikk opp for ham at hans aller første prosjekt – han har skrevet manus og regissert filmen – har fått internasjonal oppmerksomhet.

– Hvorfor det, tror du sjøl?

– Noe har å gjøre med at filmen handler om noe så rart som en ost, og folk lurer kanskje på hvorfor den er så viktig, sier Møller Bakke, utdannet lyddesigner fra Westherdals i Oslo.

STILRENT: Det er et stilrent produkt Magnus Møller Bakke har levert i sin kortfilm-debut. Gode skuespillerprestasjoner har bidratt til sluttresultatet.

Og det er et stilren og temmelig stillfaren den unge regissøren og manusforfatteren har begått. Og det er nerve og drama gjennom hele den drøyt 10 minutter korte filmen, som er skutt i svart-hvitt.

– Gode skuespillerprestasjoner bidrar vel til nerven?

– Så til de grader, og jeg fatter nesten ikke at de jobbet gratis på dette prosjektet!

Filmen “Casu” utspiller seg i en ostebutikk, og de tre skuespillerne bidrar som nevnt med spent atmosfære gjennom filmen.

OSLO: Bar-eier og utelivsaktør Jan Vardøen lånte ut en bar til Magnus og teamet som har begått kortfilmen “Casu”. 

– Filmet hvor?

– Jeg fikk låne baren som ligger i tilknytning til restauranten Villa Paradiso av Jan Vardøen – han har vært utrolig hjelpsom – og vi filmet mellom 08.00 og 15.00 i to dager i januar i fjor, sier Magnus som har jobbet med manus i flere år.

– Men en ost, hvordan ramler en slik ide inn i hodet ditt?

– Jeg var faktisk hjemme på Jessheim, og jeg var frustrert fordi jeg ikke kom videre med et manus jeg jobbet med. Det fortalte jeg til moren min, og hun sa at hun hadde lest om en merkelig og sjelden ost som het Casu. Og da ble det sånn, sier Magnus.

– Vil du kalle det en stor og dyr produksjon?

– Budsjettet var på 10.000 kroner, for jeg fikk ikke støtte noe sted. Og vi var ikke mange på filmsettet fordi det var tunge koronarestriksjoner i Oslo i januar i fjor. Svaret må vel bli nei på det spørsmålet.

DUGNAD: Venner, fagfolk og bekjente har bidratt gratis – slik det gjerne er i filmverdenen for ukjente regissører – for at Magnus skulle komme i mål med debuten. 

– Mersmak?

– Ja, veldig. Nå skal jeg gjøre ferdig et manus jeg har jobbet med en stund. Ganske mørkt det også.

– Og så ruger jeg på n0en andre ideer også.

– Veien videre?

– Det handler om å bygge nettverk og knytte kontakter i bransjen. Jeg ser for meg å holde på for å styrke cv-en min.

Sier månedens europeiske vinner i kortfilmverdenen i august.

Jessheimpuls gratulerer.

Og filmen kan du se her:

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.