Connect with us

Kommentar

Kløfta spyles vekk

Avatar

Published

on

Journalist Tom Stalsberg tråkket sine tidlige år som journalist og relativt statisk fotballspiller for EIF på Øvre Romerike. Her en hans tanker i forkant av cup-kampen mellom Kløfta og Lillestrøm. 

Fra 1977 til 1980 gikk denne tufsen fra Råholt, Eidsvoll, Sagmoen og EIF  (og litt Bøn) på Jessheim videregående skole. Gikk sammen med folk som Terje Rogne, Jo Lunder, Unni Askeland, Morten Dahl, Jon Sylte og mange bra folk fra Ullensaker – og noen snålinger. Før det hadde jeg spylt vekk diverse ekskrementer fra blant annet folk bosatt på Kløfta ved å jobbe ved Ullensaker Renseanlegg, men det er en helt annen sak.

Jo Lunder, Terje Rogne, Unni Askeland og Morten Dahl…

Jeg må også legge til at jeg er så gammel at jeg husker at Trondheimsveien gikk via Jessheim og Kløfta, og det vil også si Oslo-veien gikk der,  da vi fra sørbygda i Eidsvoll ble bilsjuke av å sitte i baksetet på en grønn Ford Taunus, da vi var med mutter og fatter for å besøke diverse onkler og tanter som hadde bosatt seg innafor, altså i Oslo.  Sånn.

Men, hva har dette med fotball, Kløfta og Lillestrøm å gjøre? Første runde i cupen. Kløfta mot LSK. Jøss. Jeg var sikker på at Kløfta spelte i åttende divisjon jeg, de var da så dårlige da jeg var 178 kilo lettere og spilte på EIF, men nå er ikke verden slik den var for 37 år siden. Nå er Kløfta nesten like gode som Ull/Kisa (nesten da).

Nå er Kløfta nesten like gode som Ull/Kisa

Og, de er bedre enn EIF (dessverre), men de skal altså spille cup mot storebror innenfor fotballen på Romerike, helvetes Lillestrøm.

Kløfta, fint lite sted der. Da jeg var liten spilte vi på ei tørr grusbane, sandbane, Det var mye støv i trynet etter at vi hadde tapt for de digre gutta fra Kløfta. Kløfta var alltid leie å møte, full fart, full innsats og så var draktene deres også skumle, stripene. Svarte og hvite. Hukser det som om vi skulle ha tapt i går.

Draktene til Kløfta var også skumle

Kløfta og fotball? Nei, det rimer ikke. Jeg forbinder Kløfta med å dra dit som flisgutt, sommerjobb i Ullensaker kommune, for å måle opp tomter og et par veldig pene jenter fra klassen på videregående.

Ellers? Kløfta? Fotball, Nei, hva skulle det være da?  Tror ikke jeg kan skrive noe mer akkurat nå om Kløfta og fotball. Jo, pokker. På Jessheim Videregående gikk det også en fyr som var ganske opptatt av fotball og han kom fra Kløfta, hadde spilte der også.

Han var ikke så ofte på skolen, og var alltid litt brun

Hva han het? Nei, husker ikke. Han var ikke så ofte på skolen og han var ofte litt brun. Var ganske god med ballen i beina, god til å trikse, god til å løpe, god til å skyte, best egentlig. Ja, han var en bra fotballmann, men det ble aldri noe mer enn at han var god på gymnaset. I fotball blant annet.

Husker ikke hva han het, men hvis jeg ser ham på benken hos Lillestrøm vil jeg garantert kunne rope, HEI Arne Erlandsen. Ja, vil tror det.

Tom Stalsberg

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.