Connect with us

Abonnenter

Kong Haakon, Arntis og dykkersyken

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

Haakon Nilsen spilte på Bodø Glimt i den klubbens tidlige velmaktsdager. Kontrasten er stor til den fotballtilværelsen Ull/Kisa opplevde på 80-tallet.

La oss aller først gratulere tidligere rektor ved Døli skole Håkon Nilsen med bragden til Bodø/Glimt torsdag kveld.

Nordlendingene i gule drakter sendte altså storklubben Roma og deres trener Jose Mourinho hjem til Italia med et særdeles pinlig og stygt tap i bagasjen. De norske vikingene vant hele 6-1 i hustrig vær på Aspmyra i Bodø.

Kong Haakon

Haakon Nilsen spilte på Bodø/Glimt i sin tid. Han delte garderobe og gressmatte med Harald “Dutte” Berg, Arne Hansen og andre som utgjorde et utsøkt Glimt-lag.

Laget ble blant annet nord-norsk mester i 1964.

Myten vil også ha det til at Haakon hadde drakt med nummer 10 på ryggen.

1964: Her er lagbildet fra 1964, og det er Haakon vi ser nest ytterst til høyre i bildet. Innenfor Haakon sitter Harald Dutte Berg. Foto: privat

Haakon var en glimrende tekniker, og vår fotballinteresserte rektor stilte alltid opp som dommer de gangene Døli skole og Jessheim skole møttes til prestisjefylte skolekamper.

Der kunne det gå hardt for seg, men ingen var så god som du da, Haakon!

KONG HAAKON: Haakon var kjent som myndig rektor på Døli skole gjennom mange år. Men han stilte alltid opp som fotballdommer når han ble spurt. 

Dykkersyken

Målt opp mot Haakon Nilsen sine meritter – egentlig alle andres meritter – så har ikke min generasjon Kisa-spillere spesielt mye å slå i bordet med…

Ull/Kisa sitt a-lag lå så langt nede i divisjonssystemet på slutten av 80-tallet at det var reell fare for å utvikle dykkersyken. Klubben lå og snappet etter luft, heder og ære i bånn av daværende 5. divisjon (som kan ha vært nivå seks, faktisk), og det har tatt sin tid å jobbe seg opp i landets nest øverste divisjon.

Ingen av oss som spilte for Kisa på denne tiden kommer noen gang til å hevde at vi la et grunnlag for den suksessen klubben har oppnådd de siste årene – selv om det ser litt mørkt ut nå.

Tynn saft

Det knytter seg alltid spenning til seriestart. Sånn er det uansett hvilken divisjon man spiller i.

For oss handlet det mye om hvordan årets drakter så ut, om det var bestilt nok drakter slik at også vi reservene fikk tildelt drakt før kamp. Noen sesonger var det bestilt opp nok drakter, mens andre sesonger fikk vi beskjed om å ta på oss den gjennomsvette drakta til han som ble byttet ut.

Den sesongen klubben investerte i elektrisk ballpumpe, så ble det kuttet i budsjettene i form av antall drakter og innkjøp av saft. Den sesongen var saften faktisk tynnere enn poengfangsten. Da snakker vi tynn suppe.

Ballbudsjettet sprakk

STORT HJERTE: Arne “Arntis” Moe har alltid hatt et stort fotballhjerte. Elektriske ballpumper har han hatt et noe mer anstrengt forhold til som materialforvalter i Ull/Kisa på 80-tallet.

Vi satt i den slitne garderoben og gjorde oss klar til en ny trening med løs taktikk, og finter som var hakket løsere enn fintene ute på gressmatta.

Det smalt først en gang, så en gang til – og enda en. Vår kjære materialforvalter Arntis rakk å sprekke sju baller med den elektriske ballpumpen før bruksanvisningen ble lest.

Den økten besto av mest løpetrening.

Og med innkjøp av ny beholdning baller, så sier det seg sjøl at det ble draktløse innhopp og vann å leske seg med resten av den sesongen.

Magre tider

Det er ganske magre tider på Jessheim stadion nå også.

Men kanskje kan spillerne la seg inspirere av prestasjonen til Bodø/Glimt.

De har vel uansett saft i flaskene der borte på stadion.

Og hver sin drakt.

Og mange nok baller.

Det har ikke alltid vært slik i Ull/Kisa.

God helg.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.