Kontakt oss

Folk

Helg for empati og giverglede

Publisert

En helg i givergledens tegn står foran oss. TV-aksjonen og støttekonserten Heroes på søndag. Og loppemarked i regi av korpsene lørdag. 

Nordby ungdomsskole er stedet å være hvis du er sulten på skatter fra loppemarked. Skolekorpsene i Ullensaker inviterer til et lettere begrenset loppemarked fra 11.00 lørdag.

– Endelig kan vi intere til et regulært loppemarked. Først og fremst tekstil og bøker, men også litt ting og tang, og selvsagt åpen kiosk, sier Karianne Kjos Ødegård.

FRAM I LYSET: Lopper bæres atter ut i dagslys. Dette bildet er fra et tidligere loppemarked.

Innsamling

Les mer om TV-aksjonen i Ullensaker ved å TRYKKE HER

Søndag er dagen å bidra til gode formål, både i form av å gi til den nasjonale TV-aksjonen og det lokale initiativet for å samle inn penger til forskning på barnekreft.

Ullsokningen Ronny Hermansen startet den veledige foreningen GoldenChild Charity da hans nevø Patrick var alvorlig kreftsyk.

Nevøen døde dessverre sommeren 2018, men onkel Ronny sitt arbeid med å skape oppmerksomhet rundt sykdommen og samle inn penger til forskning på barnekreft fortsatte ufortrødent etter Patrick sin død.

Dette arbeidet har initiativtakerne til støttekonserten Heroes bitt seg merke i.

Derfor bestemte Vegar Storsve, Tore Kværner og Petter Barg seg for å gi Ronny og hans fanesak oppmerksomhet og drahjelp.

Kåss og Kloppen

KOMMER HJEM: Solveig Kloppen og Else Kåss Furuseth kommer hjem til Jessheim for å bidra til den gode sak – å samle inn penger til forskning på barnekreft (fotomontasje).

Blant årets helter som vil stå på scenen finner vi våre egne bybarn Else Kåss Furuseth og Solveig Kloppen.

De to flyttet til hovedstaden for mange år siden, men de sier aldri nei til å bidra på hjemmebane hvis de kan.

Kloppen stiller som konferansier, og Else har selv vært blant dem som har dratt lasset og bidratt til fokus på psykiske plager og kriser som rammer egen familie.

Dette gjøres i samtale med Jessheimpuls sin ansvarlig skrivende Øyvind Mo Larsen (undertegnede).

Else vil dele noen av sine erfaringer samt si noe om betydningen av et fellesskap når livet svinger innom de dypeste krokene i sjelen.

BILLETT TIL STØTTEKONSERTEN: TRYKK HER

Musikk

Det er et solid knippe musikere som stiller på scenen i selveste Kong Rakne søndag 24. oktober.

Solveig Kloppen stiller som konferansier. Else Kåss Furuseth stiller for å snakke om å engasjere seg og bry seg – noe hun selv har gjort med bravur de siste årene.

Og så kommer artisten Petter Katastrofe – Petter Bjørklund Kristiansen – med sitt band Halva Priset for å framføre et knippe av sine mest kjente sanger.

Bjørklund Kristiansen var med på TV2-programmet Hver gang vi møtes i 2019. Da nådde han ut til et større publikum.

Det er Petter Katastrofe som har skrevet sangen Holde rundt deg, som Sol Heilo nærmest har gjort til sin etter TV2-programmet hun også var en del av.

Artisten Robert Post vant Spellemannprisen i 2005, og han er igjen på musikkartet med sin musikk. Han kommer til Jessheim for å støtte Heroes 4.

Lokale storheter

Lokale storheter blir også å finne på scenen denne kvelden.

The Husbands har vært med på alle de tre foregående støttekonsertene. Det er med i år også. Med seg på scenen har de med seg Celio og den lokale storheten fra teater- og musikalscenen Eirik Jahren Røine.

HUSBANDS: The Husbands er fast inventar på scenen når støttekonserten Heroes arrangeres. 

To unge talenter med lokal forankring er Michael Hermansen og Kristian Gamborg. De har fartstid fra musikklinja ved Jessheim videregående skole, og de tar en pause fra høyskolestudier for å stå på scenen for den gode sak 24. oktober.

Dessuten kommer Underholdningsvogna til Kong Rakne for å vise fram noe av det de har gjort i året som har gått.

Underholdningsvogna fikk nemlig pengene som ble samlet inn under Heroes i fjor. De har reist rundt og underholdt demente i Ullensaker.

FJORÅRETS HELTER: Underholdningsvogna underholder demente. De fikk pengene som ble samlet inn i fjor. De stiller i Kong Rakne 24. oktober. 

Fakta barnekreft

  • 200 barn får kreft hvert år, og 40 av de overlever ikke.
  • Av de 160 som overlever vil 110 av de måtte leve med livslange senskader som følge av kreftbehandlingen, «voksenbehandling» blir både for tøff og for lite målrettet.
  • Kreft er den vanligste dødsårsaken for barn mellom 1 og 14 år – flere enn alle andre sykdommer til sammen.
  • Finanisering av forskning på barnekreft gjøres av privat innsamlede midler – uten øremerkede midler over statsbudsjettet.
  • Gullsløyfen er det internasjonale symbolet på barnekreft.
Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.