Kontakt oss

Folk

Kultur-buffet denne helgen også

Avatar

Publisert

Kulturbyen Jessheim har mye snadder å by på denne helgen også, både kortreist musikk, spellemannvinnere, kunst og legendariske Jahn Teigens univers.

Helgen starter med to konserter i hvert sitt musikalske hjørne av populærmusikken, og begge får du servert midt i sentrum av Jessheim.

Sundbytunet inviterer til konsert med spellemannvinnerne Embla & The Karidotters, og i Kulturbanken blir det hyllest til Jahn Teigen når orkesteret “En dags pause” entrer scenen.

Spellemannvinner

Om duoen som kommer til Tunet:

“Embla and the Karidotters vant Spellemannprisen i country for debutalbumet Hello, I’m Embla. I april spilte de på verdens største countryfestival, Stagecoach i California, hvor de personlig ble håndplukket av americana-stjernen Nikki Lane til å spille på scenen hun kuraterer.”

For billett: TRYKK HER

De er også aktuelle med de to nye singlene “Bad Influence” og “(I’ll Never Love You) Like I Should” som er i hyppig rotasjon på bl.a. NRK P13.

Emblas karakteristiske, hese countryknekk kompet av stjernespekkede the Karidotters blander det tidløse countryuttrykket med noe rått og friskt. De får folk som ikke likte country til å elske sjangeren, i tillegg til å gjøre countrypolitiet fornøyd.”

Teigen-hyllest

Dette sies om opplevelsen fra scenen:

“En kveld med «En dags pause», er en reise i 50 år med allsang. Det er først når du opplever alle disse sangskattene du forstår hvilken artist og låtskriver Jahn Teigen var. Med sanger som «Mil etter mil», «Optimist», «Adieu», «Min første kjærlighet», «Det vakreste som fins», «Do-Re-Mi» og sanger fra Prima Vera som «Det er en fin dag » og «Naboen», får du en kveld hvor allsangfaktoren sitter løst.”

For billett: TRYKK HER

Kortreist Amerika

Lørdag blir det kortreist når deler av “musikkdelen” i Ullensaker samler seg på scenen i Kulturbanken for å riste liv i Ketil Lilleaas sitt Americana-prosjekt “American Dreams 2”.

Knut Erik Paulsen, Petter Barg, Per Arthur Taugard, Roger Rønning, Tor Mikael Larsen og Kjetil Lilleaas går på scenen 16.00 lørdag.

Billett: TRYKK HER

Sangene er spilt inn av de ovenfor nevnte for nesten 10 år siden.

– Vi har bestemt oss for å børste støvet av dette stoffet så Jessheimpublikummet kan få høre det en gang til, sier Lilleaas.

Musikken og tekstene er “americana”. Det vil si at bluesen ligger i bunnen, og så legger det seg rock, angloamerikansk visetradisjon og funk oppå.

Tekstene er tilstandsrapporter fra det problemfokuserte menneske, men og noen små historier med humoristisk konklusjon.

Åpent galleri

Vi minner også om at Galleri Jessheim har åpne dører i helgen.

Billedkunstner Grethe Mariann Maurseth og keramiker Gunvor Skog møtes med abstrakte bilder i akryl og keramisk brukskunst i en kreativ utstilling. Utstillingen står oppe fra 26.august til 10. september.

Galleriet holder åpent fra 12.00 til 16.00 lørdag og søndag.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.