Kontakt oss

Folk

Kulturbyen slår på stortromma igjen

Avatar

Publisert

Kulturbyen Jessheim vipper ut den ene fristelsen etter den andre. Denne helgen er selvfølgelig intet unntak.

La oss begynne med søndagen, for det er grunn til å anbefale den konserten som begynner 18.00 i selveste Kong Rakne. Hovin Musikkorps har med hud og hår – og særdeles mange timer med øving – for å invitere til en aften med tidvis komplisert musikk fra filmens verden.

Og det er universet til den legendariske komponisten John Williams som står på plakaten.

Søndagsfest

Williams har vunnet fem Oscar-priser for sin filmmusikk og har blitt nominert til prisen mer enn 50 ganger. Hans øvrige utmerkelser inkluderer tre Emmy-priser og mer enn 20 Grammy-priser.

Fra Hovin-hold er Jessheimpuls informert om at det tidvis har vært krevende å jobbe materialet i mål, men da vi var innom øvingen tidligere i uka så var korpset virkelig på vei mot toppformen.

Billett til årets storsatsing fra Hovin Musikkorps finner du ved å TRYKKE HER

Joni Mitchell

JONI MITCHELL: Guro Vikingstad fronter er prosjekt der hun tar for seg universet til artisten Joni Mitchell. Stian Haslie er med på gitar. 

Guro Vikingstad er lokal sanger som det siste året har jobbet seg inn i artisten Joni Mitchell sitt univers. Hovedgeskjeften So Are We er lagt på is for en stakket stund, og i kveld er det mulig å bli med Guro og bandet inn i nevnte Mitchells musikalske katalog.

Konserten under kastanjetreet på Villa Sole i sommer var en gedigen suksess, og det er grunn til å tro at kveldens konsert på Herredshuset også blir en stilsikker affære.

Vikingstad har med seg musikantene Stian Haslie på gitar, Petter Barg på bass, Kristian Wentzel på tangenter og Vetle Larsen på trommer.

Joni Mitchell er en verdenskjent låtskriver, sanger, musiker og kunstner. Joni Mitchell har skrevet utallige låter og gitt ut hele 19 album i flere sjangre som pop, rock, folk og jazz.
Hennes mest kjente album «Blue» fra 1971, ble rangert som nummer 3 på Rolling Stone’s liste kalt «500 Greatest Albums of All Time».
Du finner BILLETT HER

Kulturbanken åpen

Kulturbanken har også konserter på programmet denne helgen, og allerede i kveld – fredag – er det utsolgt hyllest til artisten Jahn Teigen som venter publikum.

Og så er det – endelig vil noen sikkert si – ettermiddagskonsert på lørdag igjen. Og denne gangen er det blues på programmet fra 15.00.

Bluesbandet Van Persa har sterke røtter i amerikansk blues og spiller musikk av artister som John Lee Hooker, Muddy Waters, Howlin` Wolf, B.B. King. Bandet har også med noen egenkomponerte låter. Van Paersa Bluesband består av rutinerte musikere og bandet har spilt sammen i 18 år og turnert over hele Norge. Bandet består av:
Tor Børre Kristiansen, vokal, gitar og munnspill. Knut Einar Pedersen, bass. Jan Steinar Nikolaisen, trommer. Tor Dahl, gitar, vokal.

PS! Og vi glemmer ikke at Villa Sole har åpne dører fra 12.00 til 16.00 på søndag. Kaffe, vafler, Galleri Egil og annet berikende for øyet og ganen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.