Connect with us

Abonnenter

Nye eiere overtar LHL-sykehuset

Avatar

Published

on

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg overtar LHL-sykehuset rett nord for Jessheim sentrum. For ullsokningene betyr det i praksis ikke på store endringer i tilbudet.

– Tilbudet for oss her lokalt vil bestå, sier ordfører Eyvind J. Schumacher til Jessheimpuls fredag formiddag. Han er opptatt med høytidelige klippinger av snor fordi landets største varehus med mat og ingredienser fra hele verden åpner dørene samt at restauranten Mirabel flytter over i nye og større lokaler i Jessheim storsenter.

Styrke rolle

Bakgrunnen for salget av selskapene LHL Gardermoen Drift og LHL Gardermoen Eiendom er at LHL ønsker å styrke sin rolle som medlemsstyrt interesseorganisasjon for mennesker med hjerte-, kar- og lungesykdom, allergi, hjerneslag, afasi og deres pårørende.

– Vi er svært tilfreds med å ha inngått avtale med Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg om overtakelse av LHL-sykehuset. Stiftelsen er en stor og tradisjonsrik aktør innen helsetjenester, og dette salget er bra både for pasienter, ansatte og LHL, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

– Vi tror Diakonissehuset har gode muligheter til å trygge og videreutvikle det gode tilbudet ved da kan tilføre ytterligere aktivitet slik at kapasiteten i dette sykehuset kan utnyttes maksimalt, fortsetter Jahren.

Flere virksomheter

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg er i dag eier eller deleier i en rekke ideelle virksomheter innen utdanning, helse og omsorg. Vi snakker da om Lovisenberg Diakonale Sykehus AS, Lovisenberg Diakonale Høgskole AS og Lovisenberg Omsorg AS.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.