Kontakt oss

Folk

Kulturhelg for store og små

Avatar

Publisert

Det er et massivt kulturprogram også denne helgen. Ikke minst er Barnas kulturdag en frodig bukett for de minste. Men helgen byr også på kunst, rock, blues-pionerer og en hyllest til Johnny Cash.

Hovedbildet er fra Barneløpet under Jessheimdagene for noen år siden, men det illustrerer god den stemningen som kan oppleves i sentrum denne helgen.

Allerde i kveld kan publikum ta steget inn i den blå kvelden med pionerer innen blues i Norge.

Good Time Charlie (GTC) regnes i Norge for å være nettopp et pionèrband for autentisk rhythm and blues, noe de også har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for.

GTC har blant annet vært backingband for blueslegender som Lowell Fulson, Hubert Sumlin, Pinetop Perkins og Jimmy Dawkins.
Med 11 kritikerroste album og flere nominasjoner til Spellemannprisen har bandet satt tydelige spor etter seg.

For billett: TRYKK HER

Gjensyn med Cash

Hyllesten til selveste Johnny Cash – Cash Commitment – returnerer lørdag til Kulturbanken med sin akustiske hyllest til Johnny Cash og June Carter. Dette er  lun Cash-opplevelse med klassikere som “Ring of Fire”, “Folsom Prison Blues”, “Walk the Line” og “Big River” sammen med de uforglemmelige duettene med June Carter, gjort til allemannseie gjennom filmen «Walk the Line».

BILLETT HER

Tunet

Tvers over veien fra Kulturbanken lades det opp til musikk av det mer hardtslående – eh – slaget. Der står bandene Autokarma fra og lokale Ventura Lake på scenen lørdag.

Autokarma fra Hamar leverer tung melodisk rock på norsk. Bandet, som har holdt det gående i snart 15 år, har gitt ut to EP-er og en fullengder. Bandet har blant annet bidratt med musikk til TV-program og sportsarrangementer.

Med fokus på gode melodiske linjer, tunge refreng og svevende mellompartier leverer bandet musikk i landskapet mellom Dumdum Boys og Seigmen, med innslag av både stonerrock og metal.

Ventura Lake er et rockeband fra Nannestad og Jessheim.

Låtskriver og frontmann Fredrik Heesbråten henter inspirasjon fra blant annet Green Day, Sum 41, blink182 og Simple Plan før det hele sendes i metallgryta anført av Aleksander Solheim, Hans-Henrik Tærud og Mads Guldbekkhei. Resultatet må høres.
Tekstene har røtter i virkeligheten der flere kan kjenne seg igjen i.

De ga ut debut-EPen «Daniel Jack’s and Heart Attacks» i 2020 og har siden den gang jobba imot ny plateutgivelse.

Barnas kulturdag

Vi minner også om at det blir barn og unge sin tur til å fråtse i kulturuttrykk i morgen, lørdag. Et massivt program der det aller meste er gratis.

Siste helg i galleriet

Vi minner også om at Galleri Jessheim har åpne dører i helgen. Dette er siste helg for denne utstillingen.

Billedkunstner Grethe Mariann Maurseth og keramiker Gunvor Skog møtes med abstrakte bilder i akryl og keramisk brukskunst i en kreativ utstilling. Utstillingen står oppe fra 26.august til 10. september.

Galleriet holder åpent fra 12.00 til 16.00 lørdag og søndag.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.