Connect with us

Folk

Kulturskolens nye høvding

Avatar

Published

on

Pål Mathisen Rake (34) er Ullensaker kulturskoles nye rektor. Han kommer rett inn i Barnas kulturdag, og han liker det han ser.

Tre uker inn i jobben som rektor for kulturskolen, så har ikke Mathisen Rake rukket å bli så veldig varm i trøya. Det handler om å gjøre seg kjent med lokale forhold nå i starten, selv om han kjenner storstua Kong Rakne godt fra før.

– Ja, jeg har holdt konserter her tidligere, og nå er jeg her i jobbsammenheng, sier 34-åringen til Jessheimpuls.

For den våkne leser dra kanskje kjensel på den unge mannen med rogalandsdialekt? I 2013 – altså for 10 år siden – var han finalist i TV-konseptet “The Voice”, og  han har gitt ut musikk til gode terningkast og radiospilling opp gjennom årene.

Mer om Pål Mathisen Rake finner du HER 

Kulturledelse

– Men nå er du her som rektor for kulturskolen?

– Jeg har bakgrunn fra akademia samt jobber med kultur og ledelse, blant annet som direktør ved musikk-undervisning.no, en av landets største musikkskoler.

Rake har også forelest i musikkfag ved Universitetet i Agder, og han har ledet musikkutdanningene ved Ansgar Høgskole. I tillegg startet han opp musikklinja ved Kristian Folkehøgskole.

GLEDER SEG: Pål Mathisen Rake (34) ser fram til å utvikle Ullensaker kulturskole. Tre uker inn i jobben  har han sett mye å glede seg over. Ikke minst Barnas kulturdag som arrangeres til helgen. 

– Hvorfor søkte du jobben her?

– Det var en spennende stilling som passer meg og min formelle bakgrunn, og så skjer det mye på dette feltet, sier Mathisen Rake.

– Kulturskole er mer enn undervisning en til en i 45 minutter nå i dag. Kulturskolen er et lokalt ressurssenter som rommer mer enn undervisning.

Et pågående prosjekt kalt Framtidens kulturskole jobber med å utvikle innhold i kulturskolen i framtiden.

Der heter det blant annet:

“Noe av det som kommer tydelig frem i dialogen, er at en kulturskole som skal ha livets rett, må være attraktiv og ha relevans. Den må være dynamisk og ha bred forankring i ulike sektorer og tjenester. Den skal være en viktig faktor for hele oppvekstfeltet og barn og unge, samtidig som den har kraft og betydning for hele livsløpet.”

Barnas kulturdag

Lørdag arrangeres Barnas kulturdag, en storsatsing der Ullensaker-kulturen for de yngre står på programmet.

Det bugner av gratis tilbud, og link til siden finner du lenger ned i teksten.

– Timingen er god for å skaffe seg oversikt over kulturlivet for de minste i Ullensaker, for til helgen arrangeres Barnas kulturdag?

– Absolutt. Dette er en fin måte å vise fram det tilbudet kulturskolen har, og her er det mulig teste forskjellige instrumenter og andre tilbud Ullensaker kulturskole har, sier den Ullensaker-ferske rektoren.

– Dette er også en fin rekrutteringsarena for kulturskolen, selv om det dessverre er ventelister her i Ullensaker også, legger han til.

I år har Ullensaker kulturskole 798 elever. Aldri har så mange vært tilknyttet kommunens kulturskole tidligere.

– Dessverre er det 182 personer på venteliste, selv om noen få programmer ikke har venteliste, avslutter den nye kulturskolerektoren.

Mer om Ullensaker kulturskole finner du ved å TRYKKE HER.

PS! Skulle du lure på hva slags musikalsk landskap Pål Mathisen Rake opererer i, så kan du sjekke det ut her:

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.