Connect with us

Abonnenter

Kultursnadder i helgesvingen

Avatar

Published

on

Denne helgen kan vi boltre oss med visuell opplevelse i galleriet, og i kulturhuset er det lokal musikal i regi av Ullensaker Teater. Herved servert. 

La oss starte med det som skjer i kulturhuset fredag (i kveld) og lørdag. Der inviterer Ullensaker Teater til musikalen “Askepop”, og vi finner mange lokale teatertalenter på scenen.

Jessheimpuls var innom en øvelse for noen uker siden, og dette er noe av det vi skrev i rapporten derfra.

“Det er ingen tvil om at dette er et fartsfylt stykke teater og musikal. Det hviler en ganske tung bør på de bærende roller og de som skal støtte opp om hovedkarakterene. Det gjør de da også, for Ingrid E. Grimdalen og Christoffer Lauritzen får mye å spille på av skuespillerne rundt seg.”

Les hele den rapporten her – og du finner også link til billetter i den teksten:

La oss heie fram en Pop-spesial

To kunstnere

Ullensaker kunstforening inviterer til årets første utstilling i det som er året for å markere at foreningen er 50 år.

Første par ut er Trude Elstad og Odd Maure, som kommer til vår by med henholdsvis skulpturer og malerier.

Elstad sier dette som sin kunst:

“I mine malerier er mitt utgangspunkt ofte naturen, men med et stort rom basert på personlige tolkninger. Og beveger meg i grenseland mellom figurativt og abstrakt maleri, på leting etter stemninger, bevegelser, linjer og rytmer. Jeg arbeider også med collage hvor jeg benytter ulike materialer, alt fra tekstiler, garn, egne skisser og tegninger – for så å sette disse inn i andre sammenhenger for å utforske og skape et nytt uttrykk.”

Skulptør Odd Maure uttrykker seg slik om det han bringer til torgs:

“Jeg lager brukskeramikk og små keramiske figurer i steingods og porselen. Figurene er middelaldrende menn ikledd kappe, deres rustning for beskyttelse mot hverdagens farer. Hendene avviser verden eller åpner seg for den.”

Og videre:

“Gjennom alle tider har vi hatt figurative skulpturer som gjenspeiler noen av de forbilledlige egenskapene som samfunnet ønsker å bli husket for. Figurer som er modige, vakre og vise. Votivfigurer er fra gammelt av en personifisering av verdsatte egenskaper. De kan være lett stiliserte guder, politikere eller geistlige.” 

Utstillingen åpner som alltid lørdag 14.oo, og det er ingen ringere enn Marit Lødemel som står for den offisielle åpningen lørdag.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.