Kontakt oss

Kultur

Lokale talenter bak internasjonal filmfestival

Avatar

Publisert

Lokale aktører står bak en internasjonal filmfestival i Oslo de siste årene. Filmens hus er stedet, og de to initiativtakerne holder til i Ullensaker. 

Filmskaperne Aladdin Alisic og Adam A. Lasurdo står bak produksjonsselskapet 3 Wishes Productions som har base på Kløfta. Bak seg har duoen – sammen med kollegaen Kaylee Sellars – etter hvert en god del internasjonale kortfilm-meritter:

  • Adam Lasurdos kortfilm i sjangeren mørk komedie/horror har dominert mange filmfestivaler, og filmen har vunnet 20 utmerkelser (awards) og vært plukket ut 90 ganger. Filmen er sett av mer enn 3,5 millioner på YouTube
  • Aladdin Alisics kortfilm “Forsaken” har også vunnet mange utmerkelser

Smalt i Norge

 

Felles for begge filmskaperne er at de aldri er blitt plukket ut til noen av de norske filmfestivalene som finnes i kongeriket.

– Det kan godt hende filmene ikke var bra nok for de norske filmfestivalene. Det aksepterer vi fullt ut begge to, sier Adam Lasurdo til Jessheimpuls.

– Men det kan også være at sjangerfilm – som er det vi i all hovedsak lager – ikke har noen egen kategori og derfor er vanskelig å velge for festivalene, sier Alisic.

Det er akkurat dette de to filmskaperne gjør noe med i august. Da invitereres det til tre dager med sjangerfilmfestival på Cinemateket i Oslo. Ravenheart International Film Festival blir en realitet.

Verden vil være med

– Vanskelig å få folk til å sende inn filmer?

Spørsmålet blir møtt med et smil fra unge menn. Det motsatte viser seg å være tilfelle.

– Vi har allerede fått inn 200 filmer som ønsker å vises på denne festivalen, sier Adam.

– Sjangeren får kanskje ikke så mye oppmerksomhet, men sjangerfilm er stort ute i verden, sier Aladdin Alisic.

FESTIVALARRANGØRER: Aladdin Alisic og Adam Lusardo gleder seg til filmfestivalen de arrangerer i Oslo i august. 

“Død snø”

– Det finnes et marked ute i verden.

– Men er Norge et attraktivt sted for dem som er involvert i sjangerfilm. Vet de om oss der ute?

– Norge stiger på filmhimmelen, og “Død snø” er en klassiker ute i verden, sier Adam Lasurdo, som kan røpe at flere av skuespillerne i denne filmen stiller på filmfestivalen i august.

– Dette blir en del av programmet vi er i ferd med å jobbe ut nå, sier film-duoen. Ferdig program slippes i juli, men allerede nå kan folk kjøpe billetter til festivalen – enten film for film, dag for dag eller festivalpass. Sistnevnte koster 500 kroner, og da får du adgang til alle programpostene som lanseres tidlig på sommeren.

Cinemateket

– Cinemateket er stedet?

– Ja, det kunne ikke blitt bedre enn det. Det huset er rett og slett filmens hus i Norge, og vi er veldig glade for at det gikk i orden å arrangere festivalen der.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Vi ønsker å samle norske og internasjonale filmskapere ved hjelp av verdensspråket film.

– Og så håper vi festivalen kan bli et sted der filmskapere, filmfans og kreative sjeler kan møtes og dele sin interesse og lidenskap for film.

– Disse filmene – altså sjangerfilmer – får sjelden mulighet til å bli vist på et stort lerret. Vi ønsker å være en festival som gjør dette mulig for smale filmer. 

LES: Vil løfte Ullensaker opp som filmlokasjon

PS! Det VAR for øvrig Aladdin Alisic som har laget åpningsfilmen som blir vist under jubileumsshowet til Ullensaker kulturhus 27. april.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.