Kontakt oss

Kultur

Suksess i Romsaasparken

Avatar

Publisert

En sliten gjeng tok fem i skyggen etter teppefall for den siste av fem teaterforestillinger og en lørdagskonsert som innfridde alle forventninger. Planleggingen for neste år er allerede i gang.

Mellom 1.100 og 1.200 publikummere til Yessfest lørdag kveld, og med fem utsolgte hus og 1.000 publikummere til stede på Emil i Lønneberget – og et hyggelig antall frammøtte på Jessheims første Pride-arrangement – framkalte både smil, latter og tårer hos Sara Maria Helstad i Romerike Musikkteaterskole.

– Jeg må hjem for å fordøye det vi har vært med på; jeg er stolt, utslitt og full av følelser, og det tar noen dager før vi går i gang med evaluering og planlegging av nye prosjekter.

Emosjonelt

– Lov å være sliten nå, vel?

– Det er første gang noen arrangerer teater eller konsert her i parken, og det koster å etablere noe nytt. Men når vi ser hvor mange som har tatt turen til Romsaasparken disse dagene, så føler vi at det er verdt det.

– Økonomisk i pluss?

– Ja, vi er i pluss etter disse forestillingene, sier Sara.

UTSOLGT: Fem mer eller mindre utsolgte forestillinger gjorde Romerike Musikkteaterskole sin versjon av Emil i Lønneberget til en suksess også økonomisk. 

Hip-hoppende glade

En nedpå dagen derpå har også Kent Årøe og gjengen i Romerike Lyd. Trippelkonserten ble en parademarsj og større folkefest enn de våget å tro på forhånd.

– Vi vet at været har spilt på lag med med oss, men det var en magisk kveld i parken – og et høydepunkt for meg var da Diaz, Vinni og OnklP sto sammen på scenen, sier Kent Årøe.

– Du har snakket om konsert eller festival i Romsaasparken i flere år?

– Ja, og nå falt bitene på plass i og med at det skulle arrangeres teater der for første gang. Da begynte ballen å rulle for oss også.

VINNI: Det ble fest i Romsaasparken lørdag kveld. Vinni, OnklP og Jessheim-høvding Diaz sørget for det. 

Gyver på igjen 

– Hvor går veien videre herfra?

– Vi har lært veldig mye i løpet av disse dagene, og det er ingen tvil om at vi forsøker oss igjen neste år, sier Aileen Olsen Røseth.

– I mål økonomisk dere også?

– Vi gikk i null på dette, mye fordi vi eier lydutstyret samt at vi har fått god hjelp fra de mange frivillige, sier Kent.

Rørt av ros

– Hva sitter dere igjen med av inntrykk?

– Alle de glade menneskene som har kommet bort og sagt fine ord og ros, sier Aileen.

– Atmosfæren har vært veldig god. Politiet og vaktene er veldig fornøyd med folks oppførsel. Det har rett og slett vært god stemning, sier barsjef Tommy Kjærnes.

Nisje

– Har dere funnet en nisje her?

– Vi får se. Det ligger jo arrangementets navn at vi forsøker å lage fest; og vi ser at det var plass til denne type konsert i juni i år. Så det ligger an til at vi kjører igjen på samme dato neste år. Mye av grunnarbeidet og planleggingsarbeidet har vi jo gjort i år, sier en sliten, men fornøyd gjeng.

– Ullensaker kommune utreder hva parken kan brukes til. Noen tips til dem som sitter med den saken på rådhuset?

– Jeg tror alle som har vært innom Romsaasparken i helgen ser at parken har alle muligheter.

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.