Connect with us

Abonnenter

Minnesmerket kommer nå

Avatar

Published

on

Det nærmer seg realisering av minnesmerke for trubaduren Stein Ove Berg med stormskritt. Snart sendes kunstverket til støping i bronse.

Jessheimpuls bryter for en gangs skyld malen og mandatet ved kun å bringe nyheter fra og om Jessheim by, for på Kløfta har det vært jobbet godt og lenge med å realisere et minnesmerke over den landskjente og elskede trubaduren Stein Ove Berg fra Kløfta.

FULLSATT: Kløfta velhus var fylt så å si til randen søndag kveld, til glede for motoren i Stein Ove Berg-prosjektet Gro Holt og Vocus-nestor Eirik Berg.

Den jobben som Kløfta vel, Kløfta Rotary og viseklubben Vocus har lagt ned gjennom snart fem år står det voldsom respekt av, og Jessheim by – og Ullensaker for øvrig – har muligens ett og annet å lære hva standhaftighet, engasjement og patriotisme angår?

Husker du denne?

Vocus synger langt fra på siste verset

August 2023

Det som er sikkert er at ambisjonen om å reise et minnesmerke over Kløftas store trubadur i Kløftaparken, med avduking i august neste år, snart er en realitet.

– Koronaen har gjort at det har dratt ut i tid, men med tre konserter der inntektene uavkortet går til minnesmerket, så begynner vi å nærme oss fullfinansiert minnesmerke, kunne Gro Holt berette for et utsolgt Kløfta velhus søndag kveld.

PER ARTHUR: Per Arthur Taugard er en svoren Berg-fan og tolker. Han og datteren Sofie leverte tre fine sanger søndag kveld, 

Tom Lund

Gro kunne også berette at kunstneren Bjørn Sørvang Hansen – mannen som blant annet har laget statuen av Tom Lund utenfor Åråsen stadion i Lillestrøm – er ferdig med utformingen, og det gjenstår nå å få støpt minnesmerket i bronse.

Se hjemmesiden til kunstner Bjørn Sørvaag Hansen ved å TRYKKE HER

TOM LUND:

Hele minnesmerket blir to meter høyt, og det er Stein Ove Berg med gitar fra livet og opp som skal stå på en sokkel av naturstein. Hele minnesmerket blir to meter høyt, og avduking er planlagt i august neste år.

Vipps aktiv

Rundt 400.000 kroner er blitt samlet inn gjennom tre støttekonserter, loddsalg og annen innsamling av penger. Artistene har stilt opp vederlagsfritt, noe som også var tilfelle i søndag kveld. Da ble den siste konserten arrangert på velet på Kløfta.

Og det beste er at et fortsatt er fullt mulig å vippse et beløp for å bidra til oppløpet om fullfinansiering. Vipps-nummer er 506727 (Kløfta vel).

Det er bare å glede seg til august neste år, for da skal vi få oppleve avdukingen i parken i Kløfta sentrum.

Fakta Stein Ove Berg

PLATECOVER: Stein Ove Berg på coveret til albumet “Kommer nå” fra 1974″. Mottoet for innsamlingsaksjonen har også vært “Våren kommer nå”. 

 • Stein Ove Berg ble født og vokste opp på Kløfta
 • Som voksen bodde han på Kløfta, på Leirsund, på Årnes og i Vestre Udnes i Nes på Romerike, på Garderåsen i Fet, på Sørumsand, i Oslo og på Finstadbru i Aurskog
 • Han debuterte i radioprogrammet Søndagsposten på NRK 1. april 1971. Han gav ut åtte musikkalbum i perioden 1974–1981. Blant hans mest kjente sanger er «Manda’ morra blues», «Kommer nå» og «Stine Maris vise».
 • Berg skrev også mange av arbeiderbevegelsens mest brukte sanger.
 • Han jobbet som journalist i Romerikes Blad i Lillestrøm i to perioder mens han arbeidet seg frem som en anerkjent visesanger og låtskriver på 1970-tallet og i en periode frem til han igjen sto på scenen i Aurskog i 1995
 • I tidsrommet 1982–1993 drev han innen travsport og etterhvert som sykkelreparatør i Aurskog i Aurskog-Høland kommune.
 • Som bakgrunn kan det tillegges at han i 1992/93 på ny begynte hos sin gamle arbeidsgiver Akershus Arbeiderblad / Romerikes Blad, nå på lokalkontoret i Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune.
 • Tiden fra studioarbeidet til første konsert gikk fort. Stein Ove Berg forsvant ut av avisen på ny og skulle igjen livnære seg som visesanger.
 • Berg hadde tidvis rusproblemer, og han valgte å ta kontakt med Evangeliesenteret i Ørje.
 • Han oppholdt seg blant annet på Evangeliesenteret og sto fram som kristen i 1996.
 • Han opptrådte også flere ganger i evangeliesentersammenheng.
 • På det siste albumet han laget, sang han blant annet «Lær meg å kjenne dine veier».
 • Kort tid etter lanseringen av albumet ble han funnet død i sin leilighet.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.