Kontakt oss

Byhistorie

Vamp med rørende Heroes-hilsen

Avatar

Publisert

Bandet Vamp ble så rørt av at deres sang “Månemannen” blir brukt i musikkprosjektet for flyktningebarn i Libanon at de ønsket å høre mer om den jobben Petter Barg og Vegar Storsve legger ned for å holde det prosjektet i live.

Under støttekonserten “Heroes 5” ble det vist et ferskt videoklipp fra en sang- og spillestund i flyktningeleiren Rashedieh i Sør-Libanen. Det nevnte musikkprosjektet – med solid forankring her i Jessheim by – er det eneste lyspunktet for mange barn og unge som lever sitt liv i denne leiren.

– Jeg så klippet som ble avspilt av “Månemannen” på storskjerm i storsalen Kong Rakne, og jeg fikk i ettertid formidlet det klippet videre til Øyvind og Odin Staveland i Vamp, sier Tom Stalsberg.

Se klippet her:

Dypt rørende

Og klippet traff rett i hjertene til medlemmene i Vamp. De ble så rørt at Øyvind og Odin Staveland ønsket å treffe herrene Barg og Storsve i forkant av Vamp sin konsert i Jessheim by i forrige uke, for øvrig Vamps første konsert på denne høstturneen.

Jessheimpuls bidro til å ordne et møte, og det ble pratet engasjert og lenge om musikkprosjektet, om støttekonserten og om dagliglivet i flyktningeleiren Rashedieh.

– Tenk om vi kunne reist ned og spilt sammen med dem, sa Øyvind Staveland til Barg og Storsve, som repliserte at det helt sikkert lar seg gjøre.

– Jeg var nedover i sommer, og det er gått fra vanskelig til verre der nede for folk. Det finnes nesten ikke lønnet arbeid, og støttekonserten vår bidro til å kunne gi instruktører og lærere bensinpenger og litt mat på bordet. Det bidrar til at de orker å fortsette med prosjektet, utdyper mannen som sammen med andre har jobbet iherdig for å holde liv i prosjektet gjennom 20 år.

Vamp postet selv

Vamp postet selv en oppdatering på sin Facebook-side i helgen . Der la de ved klippet med flyktningebarn som sang “Månemannen” sammen med en tekst der de formidler beundring for den jobben som legges ned. De oppfordret også folk til å vippse en slant til formålet. Pengene går uavkortet rett inn i musikkprosjektet.

Det er fortsatt mulig å bidra for den som vil. Vipps-nummer 630321 eller 630327. Alle bidrag er kjærkomne.

Laget videohilsen

– Utrolig sterkt å inspirerende at Vamp tok seg tid til dette, sier Petter Barg til Jessheimpuls om både møtet med far og sønn Staveland, postering på Facebook og videohilsen fra Vamp til dem som befinner seg i Rashedieh.

For Vamp ønsket også å sende en videohilsen direkte ned til alle dem som er involvert i musikkprosjektet i Rashedieh. Den spilte de inn under en lydprøve nå i helgen, og Jessheimpuls har fått den tilsendt.

Se videohilsen fra Vamp til flyktningebarna her:

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.