Connect with us

Abonnenter

Ferdig forhandlet denne uka?

Avatar

Published

on

Det nye politiske flertallet har bedrevet møtevirksomhet siden valgresultatet ble klart. Men oppløpssiden gjenstår før det blir presentert et felles kart for de neste fire årene. 

Forhandlingsutvalgene til Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti forlot forhandlingsbordet etter to formelle møter gjennom helgen, og det eneste konkrete som er formidlet er at humøret og dialogen er god rundt bordet – og det kan være at partene kommer i mål i løpet av den uken vi går inn i.

– Rekkefølgen i forhandlingene er at det først skal spikres en politisk plattform som alle kan stille seg bak, og så kommer posisjoner og verv etter det, sier Fremskrittspartiets ordførerkandidat Ståle Lien Hansen til Jessheimpuls søndag kveld.

Enige om mye

Høyres Hans Petter Lindstad sier at det er enighet om mye i de pågående forhandlingene, men at det er noen saker som ikke er like enkle.

Ingen av partene ønsker å gå veldig detaljert til verks om hva som kan bli nøtter å knekke og hva som kan bli kameler å svelge.

– Men er det spikret hvem som får ordførere, for å legge den ballen potensielt død?

Ordfører ikke landet

– Ordførervervet kan bli diskutert, sier Lindstad til Jessheimpuls.

Ståle Lien Hansen sier at begge partier har gått til valg på at det største partiet etter valget får ordføreren, men at ingenting er formelt avgjort.

– Fordeling av verv og posisjoner kommer etter at plattformen er ferdig forhandlet, sier Lien Hansen.

I mål denne uka?

– Mulig å si noe om hvilke saker dere er enige om?

– Jeg tror det mest ryddige er å vente til vi har en plattform å offentliggjøre før vi sier noe om innholdet, sier Lien Hansen.

– Men tonen og viljen til å komme til enighet er i høyeste grad til stede, og vi har berammet flere møter den kommende uka, sier Lien Hansen.

– Jeg tror vi kan lande noe i løpet av relativt kort tid, men vi i Høyre er samtidig innstilt på å bruke den tiden som trengs, avslutter Hans Petter Lindstad i Høyres forhandlingsutvalg.

Den politiske plattformen er ett punkt det må bli enighet om, og så kommer diskusjonen om hvem som får ordfører, varaordfører samt lederen i de tre hovedutvalgene helse, skole og HTIK (teknisk, idrett og kultur).

En spennende politisk uke kan være i emning.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.