Connect with us

Konsert

Musikalske mai du skjønne milde

Avatar

Published

on

Mai er her, og dette er konsertene vi kan oppleve i byen den kommende måneden.

Vi har lagt en særdeles god koesertmåned bak oss her i musikkbyen Jessheim. Nå er det mai som står for tur, og den begynner i det poetiske og musikalske universet Buicken, der vi får sitte på med Tom Stalsberg, Lars Saabye Christensen, Amund Maarud og Mathias Eick.

Lørdag 4. mai

https://youtu.be/tGrdoBeXx30

PARKERT PÅ JESSHEIM: Slik hørtes det ut da Buicken parkerte på Jessheim sist. 

Buicken kjører med poesi på reservetanken og passe mengder rock, blues og jazz i bagasjerommet. De har stort sett spilt for fulle hus, men også for tomme flasker og saler. Nå kommer de tilbake til Jessheim.

Forestillingene er varierte, og dette blir sagt om Buicken av de involverte selv: Vi har rene beretninger, vi har fortellinger tonesatt av musikk, i tillegg til egne deler med soloinnslag fra musikerne. Det fris til den musikkglade, den litteraturinteressert, og viktigst av alt: Til deg som er opptatt av de gode tingene i livet – ærlige beretninger og unike fortellinger.

Saabye Christensen og Stalsberg er de to som står for tekstene, som leser tekstene og ellers henger med musikerne som best de kan. Vi lover ingenting, sier de, men det vi lover, ja det holder vi.

Kulturbanken – billetter HER

Lørdag 4. mai

Det en aldri så liten premiere i Kong Rakne når Travellin´ Storband og vokalistene i Ullensaker teater har sin aller første opptreden sammen. Gjengen har øvd sammen i hele vinter og føler seg nå klare for å vise frem hva de er gode for. Konstellasjonen har fått navnet Show Off! og de lover tempo, energi, humør, sjarme, spilleglede og høy kvalitet. Repertoaret blir variert, men det loves trøkk, som det heter.

Kong Rakne – 19.00 -billett HER

Onsdag 8. mai

Ikke akkurat en konsert, men debattkveld om eplehagefortetting er helt sikkert som musikk i manges ører her på Jessheim i disse tider. Dette skjer denne onsdagen:

“Mange har stått fram og klaget over hensynsløs fortetting i hager på Jessheim, og begeistringen over funkishusene er, begrenset. Oslo har valgt å lage en egen småhusplan for å holde styr på utviklingen, og Odd Einar Dørum er godt kjent med hvordan denne fungerer. Er en slik plan noe for Ullensaker, eller må helt andre grep tas her? Berørte innbyggere møter utbyggere og politikere til debatt. Dørene åpnes 18:00, debattstart 19:00.”

Kulturbanken – gratis inngang

Torsdag 9. mai

STASJONSPOESI: Prosjektet Mono entrer Stasjonen kaffebar torsdag 9. mai.

Stasjonen kaffebar lanserer kulturelle aftener, og torsdag blir det tatt et langt steg ut i den poetiske periferien når prosjektet Mono står på scenen. Det er Morten Aanerud og Nora Aune som serverer dikt og sanger på norsk.

Vi er stolt og beæret over at MONO kommer til Stasjonen Kaffebar for å gi deg en helt unik opplevelse. De opptrer sjeldent, så benytt muligheten.

MONO består av låtskriver, gitarist og sanger Morten Aanerud og dikter Nora Aune. Duoen har jobbet sammen i varierte sammenhenger som sirkus, begravelser, mentalinstitusjonsunderholdning samt høyfjellsfestivaler. De to promoteres slik: Aunes diktstil er svært fortettet og klar, mye i åndelig slektskap til hennes noe eldre mannlige kollega Kjell Askildsen. Aune skriver om det som lever i mørket. Aanerud omtales som “en kompromissløs låtskriver og en som rapporterer med glede fra de mindre frodige og mer skumringskledde delene av livet.” Svulstig? Muligens, men det loves noen coversanger for luftighetens skyld.

Stasjonen kaffebar – tidspunkt ikke oppgitt

Fredag 10. mai og lørdag 11. mai

SOLISTENE: Denne gjengen solister når konsertversjonen av “Jesus Christ Superstar” settes opp i Kong Rakne.

Det blir storslått når den lokale storsatsingen “Jesus Christ Superstar” entrer Kong Rakne for å sette opp konsertversjonen av den klassiske forstillingen.

På scenen får vi  se 9 profesjonelle solister, sammen med korene Gospelfabrikken, Good Vibrations og Kløfta sangerlag. Solister er Samuel Brandt, Sølve Oftebro, Silje Hagrim Dahl, Thomas Stokke, Morten Bergheim, Joakim Ousdal, Mattis Johannessen, Magnus Oen Torsvik og Eirik Jahren Røine.

Jesus Christ Superstar ble utgitt første gang på plate i 1970. Stykket gjennomgår de politiske og personlige motsetningene mellom Judas Iskariot og Jesus Kristus.

Prosjektkoordinator og kunstnerisk ansvarlig er Ingelin Dahl Helbø, og kapellmeste er Erland Helbø.

LOKALE KOR: Tre lokale kor bidrar på scenen. Her er noen av koristene. 

Ullensaker kulturhus – billetter HER

Lørdag 25. mai

SPILLER OPP: Denne gjengen inviterer til musikkfest i sentrum 25. mai. Og responsen fra spilleglade band og artister har vært enorm. 

Sett av dagen, for da blir det musikkfest med konserter over hele Jessheim. Musikkfest finnes nå i mer enn i 100 land. Fellesnevneren er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. Fete de la Musique har som offisiell dato 21. juni. Denne datoen har vist seg vanskelig i Norge, bl.a. på grunn av vår ferieavvikling.

Musikkfest Jessheim blir lørdag 25. mai fra kl. 12.00-17.00 i Jessheim sentrum. Vi ønsker første året å prøve 3 ulike scenelokasjoner:

• Kreti & Pleti med åpne dører ut mot gata
• Torgscenen, Jessheim torg
• Rådhusplassen

Egen sak om Musikkfest kommer på et senere tidspunkt.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.