Connect with us

Byutvikling

Nå er sparkesyklene kommet til Jessheim

Avatar

Published

on

Lørdag morgen ble det satt ut 34 elektriske sparkesykler som befolkningen kan leie. Leverandøren understreker at dialogen med Ullensaker kommune er tett.

Elektriske sparkesykler er et betent tema i mange store byer. Debatten om “forurensing” av gatebildet og henslengte sparkesykler har pågått en god stund.

– Vi trakk oss ut av Oslo da vi forsto at det ikke ville bli restriksjoner eller retningslinjer, sier Andreas Strømsheim-Aamodt, myndighetskontakt hos Zvipp, firmaet som nå er til stede med sitt konsept i Jessheim sentrum.

34 utplassert

Sparkesyklene er plassert ut – fem og fem – forskjellige steder i sentrum – blant annet flere steder i Storgata og på Jessheim stasjon.

– Aktører innen vår bransje har ulike strategier når de innfører sparkesykler av denne typen. Vi ønsker en mild innføring, og vi ønsker å være i tett dialog med de lokale myndighetene og folk.

– Vi har vært i møte med både Ullensaker kommune og Jessheim storsenter, sier Strømsheim-Aamodt, som sier at innførselen av sparkesykler i Jessheim by er et pilotprosjekt.

Prøveprosjekt

– Jessheim er et mindre marked enn Lillestrøm og Drammen, hvor vi også er til stede. Og vi er usikre på hvordan bruken vil bli hos dere. Vi kommer til å følge nøye med for å se hvordan dette utvikler seg, og vi kommer til å jobbe med tiltak for å sikre at tilbudet er bra og at utfordringer de opplever i andre byer vil bli ivaretatt. Det er blant annet dette vi har vært i dialog med kommunen om, sier Strømsheim-Aamodt.

Ullensaker kommune har jobbet ut et skriv der de tar opp hvilke forventninger de har til Zvipps inntreden i bybildet, blant annet at disse spakesyklene ikke skal utgjøre en fare eller ulempe i bybildet.

17 punkter skal sørge for at Jessheim ikke skal oppleve den samme problematikken med henslengte sparkesykler som blir til sjenanse for øvrige trafikanter, både myke og harde.

Denne saken har ikke vært oppe politisk i Ullensaker, og henvendelsen fra Zvipp kom på forsommeren.

– Vi ønsker å ha en god dialog med kommunen, sier myndighetskontakt Strømsholm-Aamodt.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.