Kontakt oss

Folk

På den smale kultursti

Avatar

Publisert

HELGEPULS/KOMMENTAR

Jessheimpuls tok turen ut i kulturbyen Jessheim for om mulig å smake på det fredagen hadde å by på. Vi gikk mette og nynnende hjem.

– For en trykkoker vi lever i, sa en god bekjent forleden dag. Vi var ute og spaserte og kommentaren kom i det vi passerte gastropuben Heim i Storgata, tidligere slakterigården til Furuseth.

– Det er riktig, men vi slipper i hvert fall å se håndgemeng og utagerende oppførsel fra middelaldrende herremenn som er ute med jobben eller på bingo med likesinnede byløver,. Her slipper man å havne i trøbbel en uskyldig torsdag kveld, være seg om man parkerer sykkelen eller bilen, svarte undertegnede.

Fredag kveld valgte Jessheimpuls å bevege seg som en sommerfugl – uten å stikke som en bie (fritt etter bokseren Muhammad Ali) – og vi svingte innom intet mindre enn fire kulturarrangementer i sentrum av den vesle byen vår.

Varme raddiser

Gjengen som inviterte til bokfest på klinikken 5029 må ha ruslet tilfredsstilt ut i høstkvelden, for de drøyt 30 frammøtte fikk nok den løse snippen, de sjarmerende tekniske problemene og de på sparket-bestemte opptredenene som dukket opp i løpet av den drøye halvannen timen der Unni Askeland og forfatter og levemann Einar Stenseng både leste og åpnet bobler, latter og fy-ord for åpen mikrofon.

Dette må gjerne gjentas, kjære arrangører.

Se video her:

Skjult talent

Turen gikk videre til Ullensaker kulturhus. Der satte Lise Monica Nygård opp en personlig – og særdeles aktuell – forestilling som hun selv har skrevet og regissert.

“Frøken Agorafobi” er en monolog der skuespiller forsyner seg godt av virkemidler og godt skuespilleri i en forestilling som tar til orde for å alminneliggjøre angst og andre nevroser i kjølvannet av det.

En forestilling til ettertanke, og Jessheimpuls sin utsendte tok seg i å tenke at dette kunne jo være en forestilling som Ullensaker kommune – eller kommende Akershus – kunne kjøpe inn for å spille rundt på skoler i vår region.

Jessheimpuls ble bergtatt av skuespiller Elin Kristiansen sin tolkning av Pink Floyds “Comfortably Numb”. Den viser substansen, humoren og relevansen til denne forestillingen.

Kjøp den inn, Ullensaker kommune eller Akershus fylkeskommune.

Se video her:

Musikkbyen

Jessheim er blitt en musikkby. Vi vet ikke hvor heldige vi er som har klubbscenen Kulturbanen, og nå har Sundbytunet også meldt seg på som en alternativ konsertarena.

I Kulturbanken sto Guro Vikingstad og hennes Joni Mitchell-univers på scenen, og på Sundbytunet sto undergrunnsfenomenet Anton Ruud.

To scener, to vidt forskjellige uttrykk og begge deler i Jessheim sentrum.

Det sier noe om mangfoldet vi har som kulturby, og det sier noe om at det er plass til aktører som dyrker forskjellige uttrykk.

Takk for en variert kulturaften, Jessheim!

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.