Connect with us

Byutvikling

Postgården så å si ferdig tegnet

Avatar

Published

on

Det er kun små detaljer som gjenstår før Kjell Tore Skedsmo kan si seg skikkelig fornøyd med prosjekt Postgården i midt i Jessheim sentrum.

– Jeg begynner å bli veldig fornøyd med hvordan dette ser ut til å bli, sier “Pelle” Skedsmo til Jessheimpuls mens han ser ned på det som er nesten ferdige tegninger av det som må sies å være et lite hjertebarn for entreprenøren som har bygget boliger i Ullensaker i nesten 20 år.

Slik ser den framtidige Postgården ut fra Trondheimsveien, omtrent ved bensinstasjonen på andre siden av veien. (Alle skisser: Delta Arkitekter AS)

Tegnet i 10 år

Slik så de første tegningene fra 2009 ut. 

– Det første prosjektet jeg gikk i gang med her i kommunen var Solhellinga på Sand, og det var i 1999, sier Skedsmo. Siden den gang har han bygget mange hundre boliger i Ullensaker. Felles for disse boligene er at de fleste ligger utenfor Jessheim sentrum, og kanskje er det derfor han er så opptatt av at dette prosjektet skal bli så bra som mulig –  ikke bare for ham selv, men for flere av eiendommene som grenser til denne tomta.

Jeg vil gjerne at det skal bli fint i hele kvartalet

Mer åpent

Ett bygg er fjernet for å gjøre området mer åpent, og tanken er å binde Postgården sammen med blant annet Veiberggården og Vegelgården for – ved behov – å kunne binde hele området som blir framtidens gamleby sammen. Høyden på prosjektet er også tatt ned flere ganger. Dette for at prosjektet skal fungere sammen med den gamle trehusbebyggelsen i området.

Muligheten for å koble Postgården sammen med Villa Sole (bak t.h.) og Herredshuset (bak trærne midt på bildet) er til stede hvis man ønsker det. 

– Jeg vil gjerne at det skal se fint ut i hele kvartalet, sier Skedsmo.

– Hvor langt ut i prosessen er du før bygging kan ta til?

– Planen er at dette skal stå ferdig til sommeren 2020. Kommunen må godkjenne det siste tegningene og andre detaljer, men jeg håper dette skal gå i orden.

Planen er at dette skal stå ferdig sommeren 2020

Bygge ferdig før salg

Slik ser prosjektet ut sett fra Veiberggården. 

Postgården består av 14 romslige leiligheter, og det er tenkt næring og handel på bakkeplan. Skedsmo er i dialog med folk som vil inn i lokalene på bakken, og han sier det er solide aktører det er snakk om.

– Og så kommer jeg til å bygge helt ferdig før leilighetene legges ut for salg, sier han.

Jeg begynner å bli godt fornøyd med tegningene

– Jeg begynner som sagt å bli godt fornøyd med tegningene, og vi begynner så smått å bli klare til å sette i gang byggeprosessen. Derfor skal vi i møte med kommunen i nær framtid, avslutter “Pelle”, som også eier Gjensidigegården og det røde funkishuset i samme område.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.