Connect with us

Byutvikling

Prissjokk på nye legevakta

Avatar

Published

on

Hvis du må på den nye legevakta på Jessheim bør du ta med deg sparepengene dine. Beathe Christensen betalte 168 kroner for to og en halv times parkering.

Sånn kan vi ikke ha det, sier Ap-politikeren som i det daglige jobber i helsevesenet. Det var under et politisk møte hun og andre som var i møtet møtte parkeringsvirkeligheten for besøkende ved det nye LHL-sykehuset rett nord for Jessheim.

– Hvis du må på legevakta, så kan det raskt gå et par timer, og min umiddelbare tanke er at dyr parkering ekskluderer mange mennesker, sier Christensen, som også opplevde at det var lang bilkø for å komme seg til bommen den kvelden.

– Jeg er også skeptisk til at det er bomsystem her. Hva med dem som må raskt av gårde til – og som kanskje ikke har penger fordi det er akutt, spør Christensen.

– Jeg er opptatt av flere ting: som at det er dyrere å parkere enn for noen måneder siden, at det er vanskelig å komme seg til legevakta med offentlig transport, at det ikke er gratis parkering for foresatte med barn under 16 år og det faktum at mange først risikerer å sitte lenger på legevakta for så å bli sendt til Ahus. Det kan koste folk mye, sier Christensen.

Dobbel pris

– Ved den gamle legevakta i Trondheimsveien 60 kostet det 20 kroner i timen. Nå er prisen 17 kroner for hver påbegynte halvtime, og legevakta ligger et sted der du så å si er avhengig av bil, sier Christensen. Hun har vært i kontakt med administrasjonen for å høre om det er noe å gjøre fra administrativt hold i denne saken.

– Vi snakker nesten dobbel pris av hva det var ved den gamle legevakta.

– Prisen er for høy

– Jeg har tatt kontakt med prosjektledelsen for Helsetunet. De følger opp denne saken. Vi er helt enige i at prisene for parkering er for høy der ute, sier Mette Gro Iversen, kommunaldirektør for helsevern og sosialomsorg i Ullensaker kommune.

– Det er Gardermoen Campus som har inngått avtale med OnePark, og de er kjent med vår bekymring for gjeshteparkeringen, sier Iversen til Jessheimpuls.

Ettergår parkeringen

– Vi er i ferd med å se på hele parkeringsområdet på nytt, sier Tron Erik Sveen i Aspelin Ramm Eiendom AS.

– Betyr det at dere også skal se på prisnivået på gjesteparkeringen?

– Grunntakst på gjesteparkeringen er omtrent den samme som ved andre sykehus. Jeg tør ikke si noe konkret rundt eventuell justering av pris her og nå, men vi kommer til å se på flere aspekter ved parkeringsområdet utover våren, sier Sveen, som er direktør for prosjekt og utbygging i Aspelin Ramm Eiendom AS.

– Når kan dere konkludere med noe for området?

– Siste halvdel av mai, er svaret.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.