Connect with us

Folk

Ricochets som et prosjektil

Avatar

Published

on

KONSERTRAPPORT

Rockebandet Ricochets fikk den litt utakknemlige oppgaven å åpne fredagskonsertene for et fåtall publikummere som møtte opp tidlig. Det brydde Trond Andreassen og kompani seg ingenting om.

– Vi trodde i utgangspunktet at vi skulle spille på jazzfestivalen “Jazzheim”, fleipet vokalist og energisk frontmann Trond Andreassen et stykke ut i settet, et sett som består av beintøff rock og noen mykere ballader med skikkelig nerve i.

Det er i det hele tatt ingen nåde – ispedd en kraftig dose sjarm og spilleglede – som er resepten til Ricochets. Legg da til et knippe knallgode rockelåter, så er du sikker på å bli overvunnet av dette prosjektilet av et band.

Ordspillet tar vi fra definisjonen av hva et rikosjett er: “Et rikosjett er i dagligtale navnet på et prosjektil som etter anslag mot en flate eller en gjenstand, enten hopper eller blir kastet ut i en ny bane.”

Og den banen dette prosjektilet av et band ble kastet ut i var en skikkelig borteseier for et band som åpnet fredagskonsertene.

Se video her:

Det er rock, det er elementer av skitten soul, litt brutal gospel og litt noir-aktig tilnærming til musikken. Da mener vi noir som i tristesse og litt tungsinn blandet med en imponerende energi fra kollektivet fra Østfold.

Trond Andreassen har ord på seg for å være en karismatisk frontmann. Han gjorde ikke skam på det ryktet. Kontakten med publikum er god, og bandet spiller som om de sto foran tusenvis av fans på en stor festival – noe de har gjort mange ganger.

Det var full innsats fra første til siste akkord.

Og de publikummerne som møtte opp tidlig for å få med seg konserten var blant Jessheimdagenes heldigste, eller skal vi si smarteste byborgerne.

Øyvind Mo Larsen

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.