Connect with us

Jessheimdagene

Blomstertid og rikosjetter i byen

Avatar

Published

on

KOMMENTAR

Kveldskonsertene fredag byr på fremadstormende garasjerock, etablert garasjerock med innslag av soul og en særegen kombinasjon av rock og rap. En feiende frisk kveld i vente. 

Det blir en god del musikkformidling på plattformen til Jessheimpuls disse dagene. Vi er klar over at det skjer andre ting i sentrum, men nå er det jo en gang sånn at kveldskonsertene under Jessheimdagene er det nærmeste vi kommer en festival med nasjonale storheter i vår by og kommune.

Fredagskveldens meny framstår som relativt hardtslående og energisk på papiret, og en ung gjeng som kaller seg Blomst har endelig tatt turen til Jessheim.

Rockens håp?

Bandet beskrives slik: “Låtene blir levert med en stor dose garasjepunk-energi og dønn ærlige tekster på norsk, framført av et band som griper tak i deg fra første riff. Vokalist Ida Dorthea Horpestad sies å være blant de beste rockevokalistene i landet, og andre superlativer om Blomst er at de ivaretar framtiden i norsk rock på en usedvanlig god måte.

Dette må sies å være en vågal og frisk booking til Jessheimdagene!

Ricochets

For nærmere 25 år siden dukket bandet Ricochets opp som en mørk og farlig nykommer i norsk rock. Bandet ga ut tre album som står som en solid mur i nyere norsk rocks historie.

Så ble bandet oppløst, og opp fra asken dukket bandet Navigators, også det bandet med Trond Andreassen i spissen.

Men i 2022 dukket altså Ricochets opp igjen, og det er med albumet “Closer To The Light” i bagasjen at bandet har gjort en god del konserter. Gode anmeldelser av album og live-opptredener borger for en god opplevelse for dem som tar turen til Jessheim sentrum for å høre bandet, som går på scenen 19.30 i kveld.

Les plateanmeldelse i itromso.no her: “Vekkelsesmøte på branntomta”

Det skal bli spennende å se dette bandet live for første gang, og det i egen hjemby .

Slektstreff

OnklP & De Fjerne Slektningene blir sagt å være en særdeles vellykket kombinasjon av rap og rock. Prosjektet er et samarbeid mellom rapperen OnklP og rockerne i Oslo Ess (med noen andre venner i tillegg), og det er blitt tre album av det som begynte som løs prat i en bandbuss for noen år siden.

Låten “Styggen på ryggen” ble jo en landeplage som holdt liv i den musikalske slekten, så vi hekter på den også i denne teksten.

Vi har med andre ord en interessant musikkveld i vente.

Skulle det være interessant å ta turen, så er det billett å finne ved å TRYKKE HER.

Husk at billetten gjelder for alle tre konsertene.

God fornøyelse.

PS! Vi minner også om at det henger en spennende utstilling galleriet – som er åpent fra 14.00 til 17.30.

Mer om utstillingen her:

De unge “kupper” galleriet

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.